13 sty 2014
Ja wiem, że u mnie są duże ilości przepisów na dania z makaronem. Naprawdę je uwielbiam, nic na to nie poradzę. Staram się jednak coś zmieniać w repertuarze moich propozycji, dlatego dzisiaj wołowina z makaronem ryżowym.I w zupełnie innym stylu – nie po włosku. Po japońsku, może po chińsku, nie wiem dokładnie jaka to kuchnia, ale jest pysznie.
Sosu sojowego bardzo często używam w moich daniach. Tym razem też tak było. Używam i bardzo Wam polecam sos Kikkoman. Można go kupić w bardzo fajnej buteleczce z dyspenserem.
Pierwszy raz natomiast próbowałam i dodałam do potrawy sos Tabasco Habanero. Jest piekelnie ostry – ja uwielbiam takie. Jak nazwa wskazuje – przyrządzany jest na bazie papryki Habanero, która jest jedną z najbardziej pikantnych odmian chili. Ma świetny smak, bo w składzie jest dodatek z mango, papai i bananów. Naprawdę ciekawe połączenie smaków. Mi ta egzotyka odpowiada i sos Tabasco Habanero ma już swoje stałe miejsce w mojej szufladzie przypraw.
Danie jest wyraziste, pełne smaków i kolorów. Zapraszam.
Jak wspaniale, że możemy już jeść kolacje na tarasie! Piękna pogoda rozbudza wyobraźnię i kolejny mój przepis z Naturalnie Bałtyckie jest w stylu śródziemnomorskich wakacji. Przygotowałam makaron ze szprotkami bałtyckimi, pomidorami, kaparami i dużą ilością posiekanej natki pietruszki. Jeśli nie uda Ci się kupić świeżych szprotek, śmiało możesz użyć podwędzanych w oleju, z puszki. Również […]
Projekt Naturalnie Bałtyckie i kolejny pomysł na przepis z rybą bałtycką. Tym razem stornia czyli inaczej mówiąc flądra. W tym poście pokażę Wam jak przygotować makaron z flądrą i domowym zielonym pesto, ale zanim będzie przepis, sprawdźcie jak można odróżnić flądrę od turbota. Nie jest to prosta sprawa, ale jest kilka cech charakterystycznych obu tych […]