30 paź 2013
Wołowina w słodko-ostrym sosie z czarną fasolką, pieczarkami i grillowaną papryką.
Główny składnik do tej potrawy miałam wyjątkowy. Z krowy limousine, hodowanej przez moich sąsiadów, dostałam mnóstwo niesamowitego mięsa. Mam wręcz wrażenie, że dostałam jakieś pół krowy w porcjach.
Do tego sosu użyłam części zrazowej – jak ją przyrządzałam – może brzmi to dziwnie, ale nie mogłam wyjść z podziwu nad jej wyglądem i strukturą. Na pewno nigdzie w żadnym sklepie nie widziałam tak idealnego mięsa.
Eksperymentalnie, przyznam, że do sosu dodałam wino czerwone półsłodkie. I to był strzał w 10!
Całość wyszła przepyszna.
Jak dawno nie było tutaj nowego przepisu! Nie wiem nawet jak mam się sensownie wytłumaczyć. Szczerze przyznam, że ogrom pracy i obowiązki domowe sprawiły, że mam mocne zaległości w przepisach. Mam jednak nadzieję, że ten na sernik z białą czekoladą i brzoskwiniami zrekompensuje długą przerwę i mogę liczyć na to, że jeszcze będziecie do mnie […]
Formy do pieczenia tortów mogą mieć różne wielkości i być wykonane z różnych materiałów. Wysokiej jakości tortownica to gwarancja udanego wypieku, niezależnie od rodzaju przygotowywanego ciasta. Czym warto się kierować przy wyborze odpowiedniej foremki do ciasta? Na co warto zwrócić szczególną uwagę? Rodzaje foremek do ciasta Wybierając odpowiednią formę do pieczenia ciasta, warto się zastanowić, […]