5 sie 2013
Uwielbiam bób! Wiem, że nie pierwszy raz o tym piszę, ale naprawdę jest to zdecydowanie moje ulubione warzywo. Jak jest czas „bobowy” mogę go jeść codziennie i nie jestem w stanie się nim najeść. Uwielbiam go w każdej postaci i pasuje mi do wszystkiego. Niestety powoli nadchodzi jego koniec w tym sezonie, dlatego musiałam jeszcze przygotować jakieś danie z bobem. Nie lubię zimy za to, że jest zimno i ciemno i dlatego też, że nie ma wtedy świeżego bobu!
Delikatna włoska zupa z bobem, bazylią i pomidorami. Brzmi fantastycznie… i tak też smakuje.
Zupa z bobem
Włoska zupa
Zupa z bobem
Pieczone bakłażany przeważnie przygotowuję wiosną i latem, na grillu. Mamy już niestety pogodę zupełnie nie na gotowanie na dworze. W takiej sytuacji fantastyczna i pomocna jest patelnia grillowa Bestpan. Poniżej przeczytajcie o jej walorach, potem zobaczcie przepis, a na samym dole łapcie ode mnie kod rabatowy, abyście mogli sami sprawdzić jak doskonałe są sprzęty AMT. […]
Jest lato, sezon na cukinię, więc trzeba przygotować faszerowane kwiaty cukinii. Mam tą wielką przyjemność, że mam super sąsiadów, którzy mają warzywne ogródki. Właśnie od nich dostałam między innymi kwiaty cukinii, których ze świeczką szukać na radomskich targach. Ten przepis jest dosyć prosty, a jego efekt wspaniały. Jeśli tylko macie opcję na kwiaty cukinii, koniecznie […]