Warzywa zapiekane

5 kwi 2013

Warzywa zapiekane przyrządzam gdy mam naprawdę niewiele czasu i chcę zjeść coś zdrowego. Możesz dodać tutaj warzywa jakie tylko sobie życzysz. Jest to „samodzielne” danie lub dodatek do jakiegoś mięsa. Ważny jest sosik do warzyw, może być też użyty do mięsa. Do sosu użyłam oliwy z oliwek z czarnymi truflami. Całe danie od razu stało się doskonałe.

Przyrządzenie:
Nastaw piekarnik na 190C.
Zmiksuj razem wszystkie składniki sosu.
W naczyniu do zapiekania „porozrzucaj” pokrojone warzywa. Na to połóż pokrojoną mozarellę. Posól, posyp świeżo zmielonym pieprzem i skrop oliwą z oliwek z czarnymi truflami.
Wstaw do piekranika na około 30 minut.
Tak gotowe warzywa zjadaj z powstałym sosem. Możesz jeść ze świeżą bułeczką lub chlebkiem.
Smacznego!:)

 

 



Pieczone bakłażany

Pieczone bakłażany przeważnie przygotowuję wiosną i latem, na grillu. Mamy już niestety pogodę zupełnie nie na gotowanie na dworze. W takiej sytuacji fantastyczna i pomocna jest patelnia grillowa Bestpan. Poniżej przeczytajcie o jej walorach, potem zobaczcie przepis, a na samym dole łapcie ode mnie kod rabatowy, abyście mogli sami sprawdzić jak doskonałe są sprzęty AMT. […]

Faszerowane kwiaty cukinii

Jest lato, sezon na cukinię, więc trzeba przygotować faszerowane kwiaty cukinii. Mam tą wielką przyjemność, że mam super sąsiadów, którzy mają warzywne ogródki. Właśnie od nich dostałam między innymi kwiaty cukinii, których ze świeczką szukać na radomskich targach. Ten przepis jest dosyć prosty, a jego efekt wspaniały. Jeśli tylko macie opcję na kwiaty cukinii, koniecznie […]



[instagram-feed]