5 kwi 2013
Warzywa zapiekane przyrządzam gdy mam naprawdę niewiele czasu i chcę zjeść coś zdrowego. Możesz dodać tutaj warzywa jakie tylko sobie życzysz. Jest to „samodzielne” danie lub dodatek do jakiegoś mięsa. Ważny jest sosik do warzyw, może być też użyty do mięsa. Do sosu użyłam oliwy z oliwek z czarnymi truflami. Całe danie od razu stało się doskonałe.
Pieczone bakłażany przeważnie przygotowuję wiosną i latem, na grillu. Mamy już niestety pogodę zupełnie nie na gotowanie na dworze. W takiej sytuacji fantastyczna i pomocna jest patelnia grillowa Bestpan. Poniżej przeczytajcie o jej walorach, potem zobaczcie przepis, a na samym dole łapcie ode mnie kod rabatowy, abyście mogli sami sprawdzić jak doskonałe są sprzęty AMT. […]
Jest lato, sezon na cukinię, więc trzeba przygotować faszerowane kwiaty cukinii. Mam tą wielką przyjemność, że mam super sąsiadów, którzy mają warzywne ogródki. Właśnie od nich dostałam między innymi kwiaty cukinii, których ze świeczką szukać na radomskich targach. Ten przepis jest dosyć prosty, a jego efekt wspaniały. Jeśli tylko macie opcję na kwiaty cukinii, koniecznie […]