15 mar 2013
Tołpyga to rybka, która ma bardzo pyszne mięsko. Jest delikatna, a jeszcze więcej delikatności nabierze gdy przed przyrządzeniem trochę „pomoczy” się ją w mleku. W tym przepisie tak zrobiłam. Potem zapiekłam pod pistacjową skorupką. Szybko i prosto. Nie jest to zbyt popularna ryba, a szkoda, bo smakiem naprawdę przewyższa wiele innych powszechnie uznanych ryb.
Składniki:
Dorsz pieczony z szałwią i boczkiem Dorsza jadamy dość często. To jedna z najbardziej popularnych ryb bałtyckich. Chciałam przyrządzić go w sposób szybki i pyszny. Tak powstał dorsz pieczony z szałwią i boczkiem. Jak się zapewne domyślacie ten przepis powstał w ramach mojego uczestnictwa w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Dorsz Mięso dorsza jest białe, soczyste, delikatne, […]
Szproty na ostro Nie dziwi Cię to zapewne, że w kolejnym moim przepisie rolę główną pełnią ryby. Powodem tego jest fakt, że już od ponad roku biorę udział w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Tym razem przygotowałam super prosty przepis – szproty na ostro z sosem aioli. Serdecznie zapraszam. Szprot Mięso tej małej rybki jest białe i […]