Szparagi zawijane boczkiem posypane serkiem pleśniowym

13 maj 2013

Szparagi zawijane boczkiem posypane serkiem pleśniowym

Sezon szparagowy w pełni dlatego trzeba skorzystać z dobroci natury i jeść ich teraz jak najwięcej! Sezon ten niestety nie trwa zbyt długo dlatego spieszcie się. Bardzo łatwe w wykonaniu i doskonałe w smaku szparagi zielone z grilla.

Szparagi zawijane boczkiem posypane serkiem pleśniowym

Przyrządzenie:
Szparagi umyj, złam i końcówki odrzuć. Zawiń je boczkiem. Ułóż je na tacce do grillowania lub do pieczenia (jeśli będziesz je przygotowywać w piekarniku). Posyp serem lazur złocistym. Piecz aż uzyskają ładny kolor i boczek będzie wyglądał na chrupiący.
Smacznego!
Szparagi zawijane boczkiem
Szparagi zawijane boczkiem





[instagram-feed]