Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych o smaku truflowym

Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych o smaku truflowym z pieczarkami i cebulą

Kolejna grillowa propozycja to szaszłyki z polędwiczek wieprzowych. Chciałam aby smak był wyjątkowy i marynowałam je w oliwie z oliwek z białymi truflami, soli truflowej i świeżo startym pieprzu. Truflowe polędwiczki smakują doskonale.

Przypominam, że oliwę z oliwek z truflami i sól truflową kupicie tutaj:
http://trufle-sklep.pl/

Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych o smaku truflowym z pieczarkami i cebulą

Przyrządzenie:
Umytą polędwiczkę pokrój w cienkie plastry. Marynuj w oliwie z oliwek z białą truflą, soli truflowej, pieprzu, rozmarynie oraz tymianku. Najlepiej przez 12 godzin.
Pieczarki i cebulę obierz.
Nadziewaj na patyczki po kolei: kawałki mięsa, pieczarki i cebulę. Szaszłyki skrop jeszcze odrobiną oliwy z oliwek z białą truflą. Posól i posyp pieprzem pieczarki i cebulę.
Tak przygotowane szaszłyki smaż na grillu z obydwu stron intensywnie i niedługo.
Podawaj z ulubionym sosem lub zjadaj same.
Smacznego
Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych
Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych