4 mar 2014
Sycylijski kurczak w sosie z tuńczyka
Po wielu dniach nieobecności wracam pełna energii i optymizmu! Zapraszam Was na mój debiut telewizyjny- po raz pierwszy miałam możliwość gotowania przed kamerą i muszę przyznać, że czułam się bardzo dobrze. Co o tym myślicie? Jak mi poszło?
http://www.zebrra.tv/strona/313-mixer_dania_kuchni_wloskiej.html
Szykuje mi się także gotowanie na żywo w radomskim hipermarkecie E.Leclerc – całkiem przyjemne sytuacje mnie ostatnio spotykają i nie ukrywam, że bardzo mnie to cieszy.
Trzymajcie za mnie kciuki!
Dzisiaj zabieram Was do Sycylii na kurczaka w sosie z tuńczyka. Jakże proste danie! Niektórym być może połączenie kurczaka z tuńczykiem wydaje się dziwne, ale zapewniam, że jest przewyborne! Koniecznie spróbujcie przyrządzić je w domu i poproszę komentarz czy smakowało. Jestem przekonana, że sycylijski kurczak Was nie zawiedzie.
Przepis na kotlety rybne ze śledzia wpadł mi do głowy jak zastanawiałam się nad tym jak „przemycić” dzieciom śledzie. Prawda jest taka, że to specyficzna ryba i raczej trudno dzieci do niej przekonać. Przeważnie zaczynamy jadać tę rybę jak jesteśmy starsi. Pomyślałam zatem, że przygotuję je w formie kotletów w chrupiącej panierce. I był to […]
Mikołajki już jutro. W prezencie dla swoich bliskich i siebie przygotujcie z tej okazji wyjątkową kolację. Proponuję ravioli z łososiem bałtyckim i serkiem mascarpone z ziołami, polane palonym masłem z prażonymi orzechami włoskimi. Zapewne będzie to idealna okazja do spędzenia wspólnego czasu. To również zdrowe i pyszne danie dla dzieci – z przyjemnością patrzę jak […]