5 wrz 2013
Piękny dzień się zapowiada, a to dobrze, bo ostatnich kilka wprawiało mnie w niefajny nastrój. Nie lubię jesieni ani zimy, to zupełnie nie „moja bajka”. Sama myśl o tym, że następnych kilka miesięcy będzie krótkich, zimnych i ciemnych wywołuje we mnie smutek.
Dlatego cieszą mnie informacje, że najbliższe dni mają być jednak pogodne i słoneczne. Niech wydłuży się lato!
Dzisiejsze moje danie jest kolorowe, radosne i w słońcu skąpane. Pyszne.
Sznycel cielęcy pieczony z mozzarellą, parmezanem i sosem z pomidorów, czosnku i ziół to istne niebo w gębie. Proponuję podać go niestandardowo, bo z makaronem spaghetti. Nie da się ukryć, że nie jest to danie fit, ale myślę, że czasem trzeba sobie troszkę pofolgować i sprawić kulinarną przyjemność. Tym bardziej, że pogoda za oknem nie […]
Bakłażany faszerowane, na które zapraszam Was w tym wpisie, to nie jest danie, które przyrządzicie w 30 minut. Zajmuje nieco więcej czasu, ale przygotowanie tej potrawy nie jest trudne ani wymagające specjalnych zdolności kucharskich. Zachęcam Was do przygotowania mojej propozycji pieczonych faszerowanych bakłażanów. Jestem przekonana, że staną się jedną z Waszych ulubionych potraw.