22 lut 2013
Dzisiaj przygotowałam danie, które może wydawać się trudne w wykonaniu, a jest wręcz banalne. Jest dość sporo przepisów na sakiewki z łososiem, ja uwielbiam ten, który Wam przedstawię. Jeśli tylko lubicie łososia to naprawdę musicie tego spróbować. Uwierzcie, że nie pożałujecie.
Ciasto pewnie można zrobić samemu, ale ja używam gotowego. Najlepsze byłoby ciasto filo (greckie cieniutkie), niestety ja nie znalazłam takiego w sklepie i przygotowałam sakiewki z ciastem francuskim. W sklepie była nawet wersja light – oczywiście takie wybrałam.
Łosoś
Farsz z łososiem, szpinakiem, serem i groszkiem
Sakiewki z ciasta francuskiego z łososiem
Sakiewki z ciasta francuskiego z łososiem
Dorsz pieczony z szałwią i boczkiem Dorsza jadamy dość często. To jedna z najbardziej popularnych ryb bałtyckich. Chciałam przyrządzić go w sposób szybki i pyszny. Tak powstał dorsz pieczony z szałwią i boczkiem. Jak się zapewne domyślacie ten przepis powstał w ramach mojego uczestnictwa w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Dorsz Mięso dorsza jest białe, soczyste, delikatne, […]
Szproty na ostro Nie dziwi Cię to zapewne, że w kolejnym moim przepisie rolę główną pełnią ryby. Powodem tego jest fakt, że już od ponad roku biorę udział w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Tym razem przygotowałam super prosty przepis – szproty na ostro z sosem aioli. Serdecznie zapraszam. Szprot Mięso tej małej rybki jest białe i […]