14 mar 2013
Na początku muszę napisać – nie chcę już tej zimy! Na chwilę wiosna zawitała, uwierzyłam jej, że już zostanie, a zwiała i jest totalnie zimno i nieprzyjemnie. Chcę słońca i lekkich ubrań, świeżych warzyw i owoców – kolorów więcej, a nie tej szarości… Ta pogoda sprawia, że mniej mi się chce, a chcę, żeby chciało się więcej. Nie mam weny do pisania. Do gotowania na szczęście jeszcze została i zaprezentuję Wam dzisiaj roladki schabowe z boczkiem i ogórkiem kiszonym, podane na puree ziemniaczano-czosnkowym, polane sosem chrzanowym. Na zimowy obiad, sądzę, że to idealna propozycja.
Roladki schabowe z boczkiem i ogórkiem kiszonym
Roladki schabowe
Jak dawno nie było tutaj nowego przepisu! Nie wiem nawet jak mam się sensownie wytłumaczyć. Szczerze przyznam, że ogrom pracy i obowiązki domowe sprawiły, że mam mocne zaległości w przepisach. Mam jednak nadzieję, że ten na sernik z białą czekoladą i brzoskwiniami zrekompensuje długą przerwę i mogę liczyć na to, że jeszcze będziecie do mnie […]
Formy do pieczenia tortów mogą mieć różne wielkości i być wykonane z różnych materiałów. Wysokiej jakości tortownica to gwarancja udanego wypieku, niezależnie od rodzaju przygotowywanego ciasta. Czym warto się kierować przy wyborze odpowiedniej foremki do ciasta? Na co warto zwrócić szczególną uwagę? Rodzaje foremek do ciasta Wybierając odpowiednią formę do pieczenia ciasta, warto się zastanowić, […]