29 wrz 2013
Jakie przepyszne to było risotto z dynią i boczkiem! Zdecydowanie najlepsze z tych, które do tej pory przygotowywałam. Skończyło się błyskawicznie. Mąż mój ukochany był tym bardzo niepocieszony.
Nie będę tu więcej „rozprawiać”, bo szkoda czasu na czytanie, polecam zabierać się za gotowanie.
Risotto z dynią, boczkiem, szałwią i serem pleśniowym
Risotto z boczkiem, dynią, szałwią i serem pleśniowym
Risotto z boczkiem, dynią, szałwią i serem pleśniowym
W czasie nadchodzących chłodniejszych dni zdecydowanie dobrze zjeść coś pożywnego i sycącego. Takim daniem na pewno jest risotto z pomidorkami cherry. Pomidorki upiekłam uprzednio skropione oliwą z oliwek i posypane solą, co spowodowało, że stały się jeszcze słodsze i puściły sok. Powstały sok dodany do kremowego risotto i zielonego pesto sprawił, że cała potrawa zyskała […]
Projekt Naturalnie Bałtyckie i kolejny przepis z rybą. Tym razem turbot. To wyjątkowo pyszna ryba, która wymaga odpowiedniego podania. Albo sauté, albo w wybitnym towarzystwie. Będzie to opcja druga, czyli turbot na risotto kremowym z groszkiem, orzeszkami pinii i chrupiącą szynką włoską. Uważam, że ta potrawa idealnie sprawdzi się na świątecznym stole. Może zamiast karpia? […]