17 mar 2014
Po pierwsze i najważniejsze dla mnie ostatnio – kochani wygrałam III półfinał konkursu BlogerChef i tym samym będę uczestniczką finału!!! Radość moja jest niezmierna. Niesamowite uczucia mnie przepełniają. Z moją wspaniałą drużyną przygotowałam krem z białych szparagów z placuszkami ziemniaczano – serowymi i szpinakowy domowy makaron z krewetkami i chorizo. Wszystko pysznie się udało i muszę przygotowywać się do wielkiego finału BlogerChef. Relacja z tego cudownego weekendu już wkrótce. Dzisiaj zapraszam Was na ravioli szpinakowe. Do przygotowania tego dania zainspirował mnie właśnie makaron, który przygotowywałam w konkursie.
Jak wspaniale, że możemy już jeść kolacje na tarasie! Piękna pogoda rozbudza wyobraźnię i kolejny mój przepis z Naturalnie Bałtyckie jest w stylu śródziemnomorskich wakacji. Przygotowałam makaron ze szprotkami bałtyckimi, pomidorami, kaparami i dużą ilością posiekanej natki pietruszki. Jeśli nie uda Ci się kupić świeżych szprotek, śmiało możesz użyć podwędzanych w oleju, z puszki. Również […]
Projekt Naturalnie Bałtyckie i kolejny pomysł na przepis z rybą bałtycką. Tym razem stornia czyli inaczej mówiąc flądra. W tym poście pokażę Wam jak przygotować makaron z flądrą i domowym zielonym pesto, ale zanim będzie przepis, sprawdźcie jak można odróżnić flądrę od turbota. Nie jest to prosta sprawa, ale jest kilka cech charakterystycznych obu tych […]