2 kwi 2013
To, że ja od dzisiaj postanowiłam trochę dietetycznie jadać, to nie znaczy, że moje dziecko ma przez to cierpieć:) Dla Stasia dzisiaj jest pyszna pizza. Muszę przyznać, że nie mogłam się oprzeć i maleńki kawałeczek spróbowałam. I to był niestety błąd, bo jest przepyszna, tylko narobiłam sobie smaka.
Pizzę przygotowuje się naprawdę bardzo łatwo. Nie ma sensu zamawiać jej z jakiejś pizzerri, zrobiona samemu smakuje najlepiej i jest gorąca, prosto z piekarnika… mniam.
Pizza neapolitańska to według mnie najpyszniejsza włoska pizza. Trzeba troszkę poczekać, aż ciasto będzie gotowe do pieczenia, ale jej wyjątkowy smak jest tego wart. O pizzy i jej rodzajach przeczytacie więcej na stronie Wikipedii, a ja zapraszam po mój przepis i na wspólne gotowanie.
Pizza z mąki z ciecierzycy jest moim ostatnim odkryciem. Wcześniej nie pomyślałam o tym, że z tej mąki da się przygotować ciasto na pizzę. A można i jest bardzo pyszna. Dodałam dużo ziół i jej smak wyszedł super. Dodatki możecie oczywiście wykorzystać jakie tylko chcecie. Ja postawiłam na świeże warzywa i szynkę parmeńską.