28 kwi 2013
Dawno nie przygotowywałam nic truflowego i stęskniłam się za tym przewspaniałym smakiem! Postanowiłam przyrządzić proste i pyszne danie – włoska polenta z truflami i pieczarkami.
„Polenta to włoska potrawa ludowa sporządzana pierwotnie z mąki kasztanowej, obecnie na ogół z mąki kukurydzianej lub kaszki kukurydzianej, niekiedy z dodatkiem sera i różnych sosów.”
Źródło: Wikipedia
Poniżej przedstawię Wam jak samemu przyrządzić polentę. Pomysł na ten przepis pochodzi ze strony sklepu z truflami:
http://trufle-sklep.pl/pl/n/9
Mieszankę truflową, której użyłam możecie również kupić w tym miejscu. Jest tam też do nabycia gotowa polenta z truflami. Próbowałam ją i muszę przyznać, że jest przepyszna. Oliwę z truflami oczywiście też mają.
Szproty na ostro Nie dziwi Cię to zapewne, że w kolejnym moim przepisie rolę główną pełnią ryby. Powodem tego jest fakt, że już od ponad roku biorę udział w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Tym razem przygotowałam super prosty przepis – szproty na ostro z sosem aioli. Serdecznie zapraszam. Szprot Mięso tej małej rybki jest białe i […]
Pieczone bakłażany przeważnie przygotowuję wiosną i latem, na grillu. Mamy już niestety pogodę zupełnie nie na gotowanie na dworze. W takiej sytuacji fantastyczna i pomocna jest patelnia grillowa Bestpan. Poniżej przeczytajcie o jej walorach, potem zobaczcie przepis, a na samym dole łapcie ode mnie kod rabatowy, abyście mogli sami sprawdzić jak doskonałe są sprzęty AMT. […]