23 sty 2014
Chciałam zmienić coś w podstawowym przepisie na naleśniki i bardzo fajnie się stało, bo dostałam książkę kucharską „Najlepsze dania Billa” Billa Granger’a. W niej zamieszczony jest przepis na naleśniki na maślance.
Idealnie się także złożyło, bo dostałam do przetestowania patelnię do naleśników firmy Neoflam.Jak tylko do mnie dotarła, od razu stwierdziłam, że jest śliczna. Może dla niektórych to nieistotna informacja, ale dla mnie tak – milej się przyrządza posiłki w ładnych naczyniach.
Patelnia Mitra idealnie sprawdza się w kuchni. Naleśniki można smażyć bez tłuszczu, bardzo łatwo da się nimi nawet podrzucać – mają zupełnie nie przywierającą powłokę. Jest super i bardzo się cieszę, że ją mam, bo z nią robienie naleśników jest jeszcze łatwiejsze i przyjemniejsze.
Jak dawno nie było tutaj nowego przepisu! Nie wiem nawet jak mam się sensownie wytłumaczyć. Szczerze przyznam, że ogrom pracy i obowiązki domowe sprawiły, że mam mocne zaległości w przepisach. Mam jednak nadzieję, że ten na sernik z białą czekoladą i brzoskwiniami zrekompensuje długą przerwę i mogę liczyć na to, że jeszcze będziecie do mnie […]
Jak wiecie, dosyć rzadko przygotowuję desery i piekę ciasta. Nie przepadam za słodkościami, zdecydowanie wolę wytrawne smaki. Zbliżają się jednak święta Wielkanocne czyli spotkania rodzinne przy stole. Nie może zatem zabraknąć ciasta. Na tę okazję postanowiłam przygotować sernik z wiśniami na kruchym spodzie. Można go nazwać tartą sernikową. Mistrzem cukiernictwa nie jestem, a ciasto wyszło […]