17 paź 2013
Kurczak z chianti i czerwonymi winogronami
Nie chcąc Was zanudzić, postanowiłam na chwilkę „oderwać” się od tematu makaronów i przyrządzić jakieś inne danie.
Pozostaję jednak w klimatach włoskich i proponuję piersi z kurczaka w sosie z chianti (wytrawne czerwone wino włoskie), czerwonym pesto i winogronami. Proponuję je podać z rukolą posypaną jakimś dobrym startym twardym serem pleśniowym. Nic więcej. Tyle wystarczy. Jest pyszne i bardzo łatwe w przyrządzeniu.
Zapraszam.
Kurczak z chianti i czerwonymi winogronami
Kurczak z chianti i czerwonymi winogronami
Kurczak z chianti i czerwonymi winogronami
Kurczak w chianti i czerwonymi winogronami
W ramach kampanii „To jest nasz drób! Wysoka jakość, europejska gwarancja”, miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Cristinę Catese i Sebastiana Krauzowicza. Gotowaliśmy same pyszności z drobiem. Moim faworytem został przepis na ravioli z ragout z kaczki, autorstwa Cristiny. W tym wpisie Wam go prezentuję i bardzo polecam przygotować go w domu. Gwarantuję, […]
Nie da się ukryć, że wielkimi krokami zbliża się zima i dni stają się coraz bardziej chłodne. W taką pogodę najlepiej zjeść gorącą rozgrzewającą zupę. Na pomysł na ten przepis wpadłam zastanawiając się z czym i w jakiej potrawie mogłabym wykorzystać którąś z past Wawrzyniec. A pomysłów miałam mnóstwo! Wszystkie cztery smaki są super inspirujące […]