2 lut 2014
Kochani. Zanim napiszę przepis (kurczak w sosie hoisin), po raz kolejny poproszę Was o oddanie głosu na mój blog w konkursie Blog Roku 2013. Nie spodziewałam się, że będę miała jakiekolwiek szanse ze względu na to, że mój blog jest dosyć świeży. Jak wiecie, 11 lutego będzie miał pierwszą rocznicę.
Dlatego jestem bardzo szczęśliwa, że w tym momencie Czosnek w Pomidorach jest na 6 miejscu w rankingu. Na 224 blogi! Aż trudno mi w to uwierzyć. To niesamowicie miłe i motywujące do dalszego rozwoju i pisania dla Was. Nawet jeśli finalnie nie zakwalifikuję się do pierwszej dziesiątki to już mam poczucie, że odniosłam sukces. I to wszystko dzięki Wam – dziękuję bardzo.
Dużo ostatnio w moim życiu fajnych rzeczy się dzieje. Poznaję mnóstwo cudownych ludzi i rozwijam się kulinarnie. Jestem pełna pozytywnych emocji i szczęśliwa. Pisząc tego posta śmieję się sama do siebie i nie mogę zupełnie się skupić – tyle myśli różnych w głowie 🙂 No, ale czas się sprężyć i pisać, bo pewnie za chwilę mąż z czosnkami wróci i na tym skończy się moja praca przy komputerze 😉
W ramach kampanii „To jest nasz drób! Wysoka jakość, europejska gwarancja”, miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Cristinę Catese i Sebastiana Krauzowicza. Gotowaliśmy same pyszności z drobiem. Moim faworytem został przepis na ravioli z ragout z kaczki, autorstwa Cristiny. W tym wpisie Wam go prezentuję i bardzo polecam przygotować go w domu. Gwarantuję, […]
Nie da się ukryć, że wielkimi krokami zbliża się zima i dni stają się coraz bardziej chłodne. W taką pogodę najlepiej zjeść gorącą rozgrzewającą zupę. Na pomysł na ten przepis wpadłam zastanawiając się z czym i w jakiej potrawie mogłabym wykorzystać którąś z past Wawrzyniec. A pomysłów miałam mnóstwo! Wszystkie cztery smaki są super inspirujące […]