W sezonie pomidorowym staram się jeść jak najwięcej pomidorów, bo są pyszne i słodkie. Kombinuję z przepisami. Lubię je jeść z serem białym, dobrą oliwą z oliwek, nasionami chia i listkami bazylii. Pyszne są po prostu z cebulką i oliwą z oliwek.
Czytaj więcej
Pierogi są pyszne! Uwielbiam w przeróżnych kombinacjach. Lubię też bardzo mięso z królika. Jest super zdrowe, idealne także dla dzieci. W związku z tym nie musiałam długo zastanawiać się nad tym przepisem. Pierogi z królikiem i jarmużem w sosie maślanym z szałwią wymiatają totalnie.
Po kolejnych warsztatach organizowanych przez frisco.pl, z całą pewnością stwierdzam, że są to najlepsze lekcje kulinarne, w których miałam przyjemność brać udział do tej pory. Tym razem „na tapecie” był królik, a szkolił nas Przemek Błaszczyk, szef chorzowskiej restauracji Mañana Bistro & Wine Bar.
Dzisiaj zapraszam na kolejną odsłonę królika. Myślałam, myślałam i znowu się udało. Aby go przyrządzić – pamiętaj, że warto go długo marynować – najlepiej całą noc. Sos z orzechami włoskimi doskonale skomponował się z mięciutkim mięskiem królika. Podany z frytkami z batatów z tymiankiem – cudowności!
Danie to powstało na konkurs z wykorzystaniem w składnikach piwa Książęce. Królik duszony w piwie z boczkiem, suszonymi śliwkami i ziołami jest wprost obłędny. Początkowo chciałam wybrać do tego dania piwo Jasne Ryżowe Książęce. Przyznam jednak, że gdy w sklepie zobaczyłam Książęce Burgundowe – uwarzone z dziką różą, od razu czułam, że to będzie strzał w […]
Królik z oliwkami to również moja propozycja do konkursu BlogerChef. To oczywiście propozycja na danie główne. Delikatne mięso królika połączone z białym winem, oliwkami i orzeszkami pinii jest obłędne. Dodane do niego puree ziemniaczano – selerowe z nutką rozmarynu i gałki muszkatołowej, sprawiło, że danie kompletne stało się fantastyczne w smaku. Zapraszam bardzo serdecznie. Królik z […]
With Google+ plugin by Geoff Janes