3 wrz 2013
To już ostatnia moja propozycja w najbliższych dniach na potrawę z wykorzystaniem dyni. Nie chcę Was zanudzić. Potrzebne jest jakieś urozmaicenie, rozumiem.
Jednak zupa krem z dyni, którą Wam teraz przedstawię warta jest tego by pozostać jeszcze w gronie „dyniowatych dań”. I to, że ostatnie, nie znaczy wcale, że najgorsze. Połączenie smaków idealne. Zupa zniknęła błyskawicznie, bardzo żałuję, bo zjadłam tylko jedną porcję.
Dorsz pieczony z szałwią i boczkiem Dorsza jadamy dość często. To jedna z najbardziej popularnych ryb bałtyckich. Chciałam przyrządzić go w sposób szybki i pyszny. Tak powstał dorsz pieczony z szałwią i boczkiem. Jak się zapewne domyślacie ten przepis powstał w ramach mojego uczestnictwa w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Dorsz Mięso dorsza jest białe, soczyste, delikatne, […]
Szproty na ostro Nie dziwi Cię to zapewne, że w kolejnym moim przepisie rolę główną pełnią ryby. Powodem tego jest fakt, że już od ponad roku biorę udział w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Tym razem przygotowałam super prosty przepis – szproty na ostro z sosem aioli. Serdecznie zapraszam. Szprot Mięso tej małej rybki jest białe i […]