30 paź 2013
Kotleciki z tuńczyka i ricotty
Kotleciki, które teraz Wam zaprezentuję, przygotowałam dzisiaj dla moich dzieci. Są pyszne, delikatne i bardzo zdrowe. Czosnki je uwielbiają. I prawda jest taka, że dorośli też za nimi przepadają. Są bardzo łatwe i szybkie w przyrządzeniu. Ważne, aby miały składniki wysokiej jakości. Dlatego proponuję Wam tuńczyka w sosie własnym firmy Calippo. Próbowałam ich już wiele dostępnych na rynku i muszę przyznać, że ten najbardziej przypadł mi do gustu. Parmezan natomiast możecie zastąpić serem Grana Padano.
Zapraszam.
Przepis na kotlety rybne ze śledzia wpadł mi do głowy jak zastanawiałam się nad tym jak „przemycić” dzieciom śledzie. Prawda jest taka, że to specyficzna ryba i raczej trudno dzieci do niej przekonać. Przeważnie zaczynamy jadać tę rybę jak jesteśmy starsi. Pomyślałam zatem, że przygotuję je w formie kotletów w chrupiącej panierce. I był to […]
Mikołajki już jutro. W prezencie dla swoich bliskich i siebie przygotujcie z tej okazji wyjątkową kolację. Proponuję ravioli z łososiem bałtyckim i serkiem mascarpone z ziołami, polane palonym masłem z prażonymi orzechami włoskimi. Zapewne będzie to idealna okazja do spędzenia wspólnego czasu. To również zdrowe i pyszne danie dla dzieci – z przyjemnością patrzę jak […]