Kotleciki z tuńczyka i ricotty

30 paź 2013

Kotleciki z tuńczyka i ricotty

Kotleciki, które teraz Wam zaprezentuję, przygotowałam dzisiaj dla moich dzieci. Są pyszne, delikatne i bardzo zdrowe. Czosnki je uwielbiają. I prawda jest taka, że dorośli też za nimi przepadają. Są bardzo łatwe i szybkie w przyrządzeniu. Ważne, aby miały składniki wysokiej jakości. Dlatego proponuję Wam tuńczyka w sosie własnym firmy Calippo. Próbowałam ich już wiele dostępnych na rynku i muszę przyznać, że ten najbardziej przypadł mi do gustu. Parmezan natomiast możecie zastąpić serem Grana Padano.
Zapraszam.

kotleciki z tuńczyka

Kotleciki z tuńczyka i ricotty

Przyrządzenie:
Tuńczyka odsącz z zalewy i zamieszaj widelcem razem z serkiem Ricotta. Dodaj parmezan, jajko i natkę pietruszki. Dosól do smaku. Zamieszaj dokładnie na gładką masę.
Uformuj w rękach kulki z masy tuńczykowej, obtocz w mące i smaż na rozgrzanym oleju z obydwu stron.
Gotowe kotleciki odsącz na ręczniku papierowym i podawaj od razu.
Kotleciki z tuńczyka możesz zaserwować same bądź z ziemniaczkami, ryżem albo kaszą.
Smacznego
kotleciki z tuńczyka
kotleciki z tuńczyka
kotleciki z tuńczyka





[instagram-feed]