20 sty 2014
Kochani 11 lutego mój blog będzie miał rok!:)
Dla mnie był to rok wspaniały. Wiele się nauczyłam, rozwinęłam swoje umięjętności kulinarne i poznałam mnóstwo cudownych ludzi związanych z gotowaniem.
1 rok to może niewiele, ale działo się w nim tyle, że według mnie to bardzo dużo:)
Mam nadzieję, że dzięki Wam tych lat będzie mnóstwo i będę mogła dzielić się z Wami moimi pomysłami na fajne i pyszne dania jak najdłużej.
W podziękowaniu za to, że jesteście ze mną ogłaszam konkurs!!!
Zasady konkursu:
1. Konkurs trwa od 20.01.2014 do 04.02.2014. Ogłoszenie wyników nastąpi 11.02.2014 w oddzielnym poście na blogu.
2. Osoba biorąca udział w konkursie musi być „lubić” fanpage CzosnekwPomidorach https://www.facebook.com/czosnekwpomidorach.blogspot?ref=hl
3. Przygotuj wyjątkowe danie na kolację Walentynkową. Zrób przygotowanej potrawie zdjęcie. Obok potrawy, na zdjęciu, powinna pojawić się karteczka z napisem „Czosnek w Pomidorach”. Fajnie by było, gdyby w składnikach dania pojawiły się jakieś produkty ze strony http://indexfood.pl/ i http://produkty.develey.pl/dystrybucja.php, http://www.sostabasco.pl/. Najciekawsze według mnie 3 przepisy, otrzymają nagrody:
– TABASCO® Habanero (najostrzejsze z linii)
– TABASCO® Original (klasyczny sos)
– TABASCO® Garlic Pepper (delikatnie pikantny z czosnkiem)
– TABASCO® Green Jalapeño (najdelikatniejsze)
– stojak na sosy TABASCO®
– sos sojowy KIKKOMAN – doskonale zastępuje sól i z powodzeniem może być stosowany do zup, gulaszy, dressingów, surówek, warzyw z patelni i wszelkiego rodzaju mięs,
– marynata Teriyaki – jest kombinacją naturalnie warzonego sosu sojowego, wina, cukru i specjalnie dobranych przypraw. Nadaje potrawom wyjątkowego smaku i aromatu, idealnie nadaje się do potraw przeznaczonych do smażenia i grillowania oraz jako sos do mięs, ryb i drobiu,
– Sos sojowy KIKKOMAN less salt – naturalnie warzony sos sojowy ze zredukowaną o 43% zawartością soli, Przeznaczenie produktu: Wspaniały, delikatny dodatek do potraw mięsnych, rybnych i warzywnych. Idealny do zup. Przeznaczony jest dla konsumentów, dla których szczególnie istotne są aspekty zdrowego żywienia i zawartość soli.
– mała miseczka na sos Kikkoman
– Oliwa niefiltrowana z Toskanii Monte Curiano
– Makarony z form z bronzu Arrighi (spaghetti, lazania i ceseracce)
– Przecier pomidorowy Valfrutta
– Pesto genovese Ponti
– Glassa Gastronomica Ponti
– Tuńczyk Callipo
– Sok z cytryn sycylijskich Limmi
4. Zgłoszenia wysyłajcie na mój adres e-mail: akosternakaczmarek@gmail.com
Zapraszam serdecznie do wzięcia udziału w konkursie, bo nagrody są super!
Jak dawno nie było tutaj nowego przepisu! Nie wiem nawet jak mam się sensownie wytłumaczyć. Szczerze przyznam, że ogrom pracy i obowiązki domowe sprawiły, że mam mocne zaległości w przepisach. Mam jednak nadzieję, że ten na sernik z białą czekoladą i brzoskwiniami zrekompensuje długą przerwę i mogę liczyć na to, że jeszcze będziecie do mnie […]
Formy do pieczenia tortów mogą mieć różne wielkości i być wykonane z różnych materiałów. Wysokiej jakości tortownica to gwarancja udanego wypieku, niezależnie od rodzaju przygotowywanego ciasta. Czym warto się kierować przy wyborze odpowiedniej foremki do ciasta? Na co warto zwrócić szczególną uwagę? Rodzaje foremek do ciasta Wybierając odpowiednią formę do pieczenia ciasta, warto się zastanowić, […]