4 sie 2013
Karaś smażony w panierce z piwem
Mąż mój razem z naszym przyjacielem wybrał się w piątek na ryby. Zapowiedziałam oczywiście, że bez ryb ma do domu nie wracać. Zmęczeni bardzo tym wędkowaniem powrócili i na szczęście przywieźli ze sobą coś do przyrządzenia na obiad. Ryby, które smakują mi ogromnie, posiadają mięso delikatne i super apetyczne. Jedyny minus karasi to to, że mają dość sporo małych ości. Jeśli jednak lubisz ryby i masz troszeczkę cierpliwości i chęci żeby je wydłubywać, koniecznie musisz ich spróbować (jeśli jeszcze tego nie zrobiłaś/eś wcześniej).
Dzisiaj usmażyłam je w panierce z piwem na oleju kokosowym. Do tego proponuję puree ziemniaczano – selerowe ze świeżym tymiankiem i ogórki gruntowe na ostro. Te dzisiejsze były wyjątkowo pyszne, bo z ogródka naszej miłej sąsiadki.
Dorsz pieczony z szałwią i boczkiem Dorsza jadamy dość często. To jedna z najbardziej popularnych ryb bałtyckich. Chciałam przyrządzić go w sposób szybki i pyszny. Tak powstał dorsz pieczony z szałwią i boczkiem. Jak się zapewne domyślacie ten przepis powstał w ramach mojego uczestnictwa w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Dorsz Mięso dorsza jest białe, soczyste, delikatne, […]
Szproty na ostro Nie dziwi Cię to zapewne, że w kolejnym moim przepisie rolę główną pełnią ryby. Powodem tego jest fakt, że już od ponad roku biorę udział w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Tym razem przygotowałam super prosty przepis – szproty na ostro z sosem aioli. Serdecznie zapraszam. Szprot Mięso tej małej rybki jest białe i […]