5 kw. 2013
To pyszne i zdrowe danie przyrządza się niezwykle łatwo. Czas duszenia może Was zniechęcić, ale nie róbcie tego – naprawdę warto spróbować połączenia tych smaków. Zwłaszcza, że mięso indycze jest bardzo chude i zawiera dużo cennych dla organizmu kwasów tłuszczowych wielonasyconych oraz dużo cynku – minerału, który między innymi wpływa na koncentrację i pamięć.
Polecam kupować udziec – jest miękki, inne części indyka mogą być suche.
W ramach kampanii „To jest nasz drób! Wysoka jakość, europejska gwarancja”, miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Cristinę Catese i Sebastiana Krauzowicza. Gotowaliśmy same pyszności z drobiem. Moim faworytem został przepis na ravioli z ragout z kaczki, autorstwa Cristiny. W tym wpisie Wam go prezentuję i bardzo polecam przygotować go w domu. Gwarantuję, […]
Nie da się ukryć, że wielkimi krokami zbliża się zima i dni stają się coraz bardziej chłodne. W taką pogodę najlepiej zjeść gorącą rozgrzewającą zupę. Na pomysł na ten przepis wpadłam zastanawiając się z czym i w jakiej potrawie mogłabym wykorzystać którąś z past Wawrzyniec. A pomysłów miałam mnóstwo! Wszystkie cztery smaki są super inspirujące […]