Hamburgery

13 kwi 2013

Dzisiejsza sobota była na totalnym wypasie – na obiad amerykańskie hamburgery.

Amerykę pokochałam od „pierwszego wejrzenia” – w 2004 roku wyjazd z moją przyjaciółką na 4 miesiące do pracy… Niezapomniane chwile, niesamowici ludzie, zdobyte wyjątkowe i niepowtarzalne doświadczenia. Zawsze będę wspominać ten czas z uśmiechem na twarzy i strasznie się cieszę, że moi rodzice umożliwili mi spełnienie marzenia o Ameryce. Poniżej kilka zdjęć z tego wyjątkowego czasu. Muszę też napisać, że nie byłby wyjątkowy gdyby nie ludzie, z którymi tam byłam…

Po 4 latach była kolejna niezapomniana podróż do Ameryki, ale o tym następnym razem..

Wracam na ziemię – zapraszam na amerykańskie hamburgery!

Hamburgery

Przyrządzenie:
Zamieszaj razem wszystkie składniki na sałatkę coleslaw i gotowe.
Mięso zmiel w maszynce. Posól, posyp świeżo zmielonym pieprzem, dodaj musztardę i dobrze wszystko zamieszaj.
Boczek pokrój w plastry i usmaż do chrupkości. Na powstałym tłuszczu usmaż pokrojoną w plastry cebulę, po chwili dodaj pokrojone również w plastry pieczarki. Posól i posyp pieprzem. Smaż razem aż  pieczarki się zrumienią.
Pomidory i ogórki pokrój w plastry.
Z mięsa formuj spore kotlety i smaż na dość sporym ogniu, szybko z obydwu stron.
Przekrój bułki. Na dolne części wyciśnij porcje ketchupu. Połóż plastry sera żółtego. Na ser połóż usmażone mięso, po 2 plastry boczku i porcje pieczarek z cebulką.
Takie kanapki wstaw do piekarnika nagrzanego do 200C z opcją termoobiegu na chwilę, aby roztopił się ser.
Hamburgery jedz z sałatką coleslaw, pomidorem i ogórkiem kiszonym i przykryj drugą częścią bułki.
Aby dobrze smakowały, polecam hamburgery popić zimnym piwem.
Smacznego
Hamburgery
Hamburgery
Hamburgery
Pierwsze chwile w Stanach – New York:

Zdjęcie nienajlepsze, ale hamburger musi być:

Zdjęcie z pracy:

Odwiedziny moich ukochanych – cioci Doroty i kuzynki Madzi z Kanady:

Z Aneczką, powrót z pracy:

Wyjechaliśmy zobaczyć jak szaleje huragan:):

Impreza pracowników Johnny Rockets:



Sernik z białą czekoladą i brzoskwiniami

Jak dawno nie było tutaj nowego przepisu! Nie wiem nawet jak mam się sensownie wytłumaczyć. Szczerze przyznam, że ogrom pracy i obowiązki domowe sprawiły, że mam mocne zaległości w przepisach. Mam jednak nadzieję, że ten na sernik z białą czekoladą i brzoskwiniami zrekompensuje długą przerwę i mogę liczyć na to, że jeszcze będziecie do mnie […]

Jak wybrać odpowiednią tortownicę do ciast i tortów? Krótki poradnik dla łasuchów

Formy do pieczenia tortów mogą mieć różne wielkości i być wykonane z różnych materiałów. Wysokiej jakości tortownica to gwarancja udanego wypieku, niezależnie od rodzaju przygotowywanego ciasta. Czym warto się kierować przy wyborze odpowiedniej foremki do ciasta? Na co warto zwrócić szczególną uwagę? Rodzaje foremek do ciasta Wybierając odpowiednią formę do pieczenia ciasta, warto się zastanowić, […]



[instagram-feed]