Grillowane dzwonka łososia z dipem z bobu

16 Lip 2015

Wszystkie ryby bardzo lubię, co zapewne mogliście już zauważyć. W tym poście zapraszam na grillowane dzwonka łososia. Wiem, że to żadna sztuka, ani nowość. Ważnym elementem w tym daniu jest dip z bobu, sera pleśniowego i mięty. Super smakuje z rybą. Idealnym dopełnieniem całości jest czerwona porzeczka. Jeszcze kilka młodych ziemniaczków i danie tworzy doskonałą kompozycję smakową.

grillowane dzwonka łososia

Grillowane dzwonka łososia z dipem z bobu

Grillowane dzwonka łososia z dipem z bobu

Przyrządzenie:

Dzwonka łososia umyj zimną wodą, osusz ręcznikiem papierowym i posmaruj oliwą z oliwek. Odstaw na bok.

Bób ugotuj al dente w osolonej wodzie, ostudź i obierz ze skórki.

Ziemniaki młode wyszoruj i ugotuj w osolonej wodzie.

W rondelku rozpuść ser pleśniowy i wlej śmietankę. Dodaj obrany bób i paseczki mięty. Wymieszaj i odstaw.

Na patelni grillowej smaż łososia po około 3 minuty z każdej strony. Posyp świeżo zmielonym czarnym pieprzem i solą. Soli nie syp za dużo, bo dip z bobem jest dość słony ze względu na ser pleśniowy.

Grillowane dzwonka łososia podawaj z ciepłym dipem z bobu i sera, czerwoną porzeczką i młodymi ziemniakami.

Smacznego bardzo

grillowane dzwonka łososia

Dzwonka łososia grillowane z dipem z bobu

grillowane dzwonka łososia

Dzwonka łososia grillowane z dipem z bobu

grillowane dzwonka łososia

Dzwonka łososia grillowane z dipem z bobu



Pierożki ravioli ze szpinakiem, serkiem i orzeszkami

Jako moi czytelnicy doskonale pewnie wiecie, że jestem wielką fanką kuchni włoskiej, w związku z tym także wszelkich makaronów. Pierożki ravioli ze szpinakiem, serkiem i orzeszkami pinii to jedno z ulubionych dań mojej rodziny, a co bardzo mnie cieszy, szczególnie dzieci. Zajadają się tymi pierożkami, aż miło patrzeć! Spróbujcie ich koniecznie, a na pewno polubicie […]

Przepis na brioche

Jedliście kiedyś francuskie brioche? To fantastyczne puszyste maślano – drożdżowe bułeczki. Standardowo składają się z mąki pszennej, mleka, masła, jajek, drożdży i cukru. Moje podkręciłam miodem i likierem mlecznym. Sukcesem brioszek jest ich ugniecenie tak, aby ciasto było elastyczne i gładkie. Przyznaję, że mi przy tej czynności pomaga mikser kuchenny, na koniec krótko ugniatam je […]