16 cze 2014
Jak zapewne wiecie, w zeszły wtorek 10.06.2014 r, odbył się finał I edycji Hell’s Kitchen Polska.
Miałam tę ogromną przyjemność i mogłam zobaczyć takie widowisko na żywo.
Finałowy odcinek nagrywany był w studio ATM w Warszawie, gdzie do tej pory nagrywane były wszystkie odcinki Hell’s Kitchen Polska. W związku z tym mogłam zobaczyć jak wygląda kuchnia, zaplecze i część restauracyjna.
Muszę przyznać, że studio nagrań zrobiło na mnie duże wrażenie.
Musiałam oczywiście wejść do kuchni. Stojąc tam pomyślałam sobie, że uczestnicy programu naprawdę nie mieli łatwo. Przez chwilę próbowałam sobie wyobrazić jak na oczach kamer i innych osób w tej kuchni przygotowuję jakieś dania pod presją czasu i poczułam napływający na plecy stres i strach… to jest naprawdę Hell’s Kitchen;) Pod wpływem tych emocji, aby przelać je na kogoś innego – dostało się Adamowi Czapskiemu!;)
Podczas nagrania poznałam uczestników, których nie znałam wcześniej. Z Pauliną i Łukaszem mieliśmy okazję zostać znajomymi i przyznam, że za nich i za Adama Czapskiego najmocniej trzymałam kciuki.
Pozytywnie zaskoczył mnie Arkadiusz Klimkiewicz. Oglądając program nie byłam jego fanką. Na żywo zrobił na mnie naprawdę dobre wrażenie.
Między uczestnikami dało się wyczuć fajny klimat. Widać było, że zżyli się ze sobą i było miło patrzeć na tak zgraną ze sobą grupę ludzi.
Mam też fotę z Igorem Herbut z zespołu Lemon – a co!
Na finale nie mogło zabraknąć największych kucharzy. Był oczywiście Kurt Scheller i Joseph Seeletso.
Potem zaczęły się największe emocje – oczekiwanie na ogłoszenie zwycięzcy. Przyznam, że i mi się one udzieliły…
Zwycięzcą I edycji Hell’s Kitchen Polska został Łukasz Kawaller!!!
Brawo Łukasz. Największe gratulacje!:D
Jak dawno nie było tutaj nowego przepisu! Nie wiem nawet jak mam się sensownie wytłumaczyć. Szczerze przyznam, że ogrom pracy i obowiązki domowe sprawiły, że mam mocne zaległości w przepisach. Mam jednak nadzieję, że ten na sernik z białą czekoladą i brzoskwiniami zrekompensuje długą przerwę i mogę liczyć na to, że jeszcze będziecie do mnie […]
Formy do pieczenia tortów mogą mieć różne wielkości i być wykonane z różnych materiałów. Wysokiej jakości tortownica to gwarancja udanego wypieku, niezależnie od rodzaju przygotowywanego ciasta. Czym warto się kierować przy wyborze odpowiedniej foremki do ciasta? Na co warto zwrócić szczególną uwagę? Rodzaje foremek do ciasta Wybierając odpowiednią formę do pieczenia ciasta, warto się zastanowić, […]