28 maj 2013
Filety z dorsza zapiekane ze szpinakiem, zielonymi szparagami i serkiem cheddar
W dalszym ciągu nie mogę się oprzeć szparagom. Nie mogę ich nie zabrać ze sobą do domu jak je widzę na targu. Zawsze się do mnie uśmiechają. Uśmiechnęły się także tym razem, dlatego dzisiaj po raz kolejny zagościły w mojej kuchni. Dzisiaj znowu w towarzystwie szpinaku, ale z dorszem i serkiem cheddar. Prościutki, szybciutki, pyszny i zdrowy obiad.
Zakupiłam sobie ostatnio bardzo fajną książkę kucharską, w której jest rada jak zamrozić szparagi!- nigdy wcześniej o tym nie pomyślałam. Szparagi umyć, odłamać końcówki, zblanszować. Po wystygnięciu włożyć do torebek na mrożonki i można zamrozić – w zimę to będzie doskonała sprawa przyrządzić coś pysznego ze szparagami!
Dorsz pieczony z szałwią i boczkiem Dorsza jadamy dość często. To jedna z najbardziej popularnych ryb bałtyckich. Chciałam przyrządzić go w sposób szybki i pyszny. Tak powstał dorsz pieczony z szałwią i boczkiem. Jak się zapewne domyślacie ten przepis powstał w ramach mojego uczestnictwa w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Dorsz Mięso dorsza jest białe, soczyste, delikatne, […]
Szproty na ostro Nie dziwi Cię to zapewne, że w kolejnym moim przepisie rolę główną pełnią ryby. Powodem tego jest fakt, że już od ponad roku biorę udział w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Tym razem przygotowałam super prosty przepis – szproty na ostro z sosem aioli. Serdecznie zapraszam. Szprot Mięso tej małej rybki jest białe i […]