11 sty 2014
Fast food domowy
Ta uczta to moje pierwsze dla Was opisane danie w moim nowym domu. Zaczynam od domowego fast food’u. Proponuję filety z dorsza i filety z indyka w panierce piwnej. Nauczył mnie ją przygotowywać Kurt Scheller – jest naprawdę wyjątkowa. Cukinię i pieczarki smażyłam w cieście z żółtek, mąki i wody. Do tego proponuję sos marinara. Zakochałam się w jego smaku gdy byłam w Stanach Zjednoczonych. Muszę przyznać, że udało mi się wiernie odzwierciedlić oryginał. Dodałam do niego sos Tabasco – może to był ten magiczny składnik, który sprawił, że tak lubię ten sos? Nie mogło też oczywiście zabraknąć frytek. Wszystko smażyłam we frytkownicy. Jeśli jednak jej nie posiadasz, to nie szkodzi – usmaż na patelni lub w garnku, w głębokim tłuszczu. Zapraszam na fast food domowy według Czosnka.
Nie piszę ilości jakie są potrzebne – wszystko wedle potrzeb i upodobań.
W ramach kampanii „To jest nasz drób! Wysoka jakość, europejska gwarancja”, miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Cristinę Catese i Sebastiana Krauzowicza. Gotowaliśmy same pyszności z drobiem. Moim faworytem został przepis na ravioli z ragout z kaczki, autorstwa Cristiny. W tym wpisie Wam go prezentuję i bardzo polecam przygotować go w domu. Gwarantuję, […]
Nie da się ukryć, że wielkimi krokami zbliża się zima i dni stają się coraz bardziej chłodne. W taką pogodę najlepiej zjeść gorącą rozgrzewającą zupę. Na pomysł na ten przepis wpadłam zastanawiając się z czym i w jakiej potrawie mogłabym wykorzystać którąś z past Wawrzyniec. A pomysłów miałam mnóstwo! Wszystkie cztery smaki są super inspirujące […]