11 sie 2013
Powolutku bardzo przedstawiam Wam przepisy, których nauczył mnie mistrz Kurt Scheller. Entrecote Cafe de Paris to przepyszna polędwica wołowa podana z niesamowitym maślanym sosem z mnóstwem przeróżnych przypraw.
Prezentacja zdjęcia potrawy wykonanej przez Kurta Schellera jest zdecydowanie ładniejsza, ale uwierzcie, w smaku moja była prawie tak dobra jak samego mistrza.
Moje zdjęcie nie oddaje w pełni smaku, który jest w tym daniu. Niestety to jest jedyne, które wyszło ostre – nienajlepsza była wczoraj pogoda, a ja, jak wiecie nienajlepszy mam sprzęt do robienia zdjęć.
Spróbujcie tej wspaniałej mieszanki przypraw. To mięsko rozpływa się w ustach i każdy kęs wymaga powolnego delektowania się smakiem.
Entrecote Cafe de Paris
Entrecote Cafe de Paris
Fast food domowy Ta uczta to moje pierwsze dla Was opisane danie w moim nowym domu. Zaczynam od domowego fast food’u. Proponuję filety z dorsza i filety z indyka w panierce piwnej. Nauczył mnie ją przygotowywać Kurt Scheller – jest naprawdę wyjątkowa.
Filety z dorsza z sałatką z czerwonej kapusty z cheddarem i orzechami podany W taką pogodę jak dzisiaj chciałoby się zaśpiewać za Kazikiem: „tylko zimno i pada zimno i pada na to miejsce w środku Europy”. Nie chce mi się nic zupełnie. Dobrze, że dzieci zapewniają mi nieustanną rozrywkę, bo popadłabym chyba w totalne nic […]