13 paź 2014
Domowy makaron cytrynowy z sosem na bazie whiskey i szyjkami rakowymi
Dzieje się u mnie wiele kochani – dużo fajnych warsztatów, spotykam wspaniałych ludzi, wygrywam w przeróżnych konkursach. Jest naprawdę co robić i bardzo się z tego cieszę. Pochwalę się Wam także, że w minioną sobotę wygrałam w konkursie tapas „ZŁOTO HISZPANII Kulinarna biżuteria”, weekendowy wyjazd do Barcelony wraz z atrakcjami kulinarnymi i winiarskimi, w tym z wizytami w najlepszych tapas barach! Jestem bardzo szczęśliwa i nie mogę się już doczekać tego wyjazdu. Dzisiejsza moja propozycja dania była bardzo starannie przemyślana i wyszła naprawdę wyjątkowo pyszna. Domowy makaron cytrynowy doskonale skomponował się ze smakiem szyjek rakowych i sosem na bazie whiskey. Zapraszam Was serdecznie i bardzo polecam spróbować.
Jak wspaniale, że możemy już jeść kolacje na tarasie! Piękna pogoda rozbudza wyobraźnię i kolejny mój przepis z Naturalnie Bałtyckie jest w stylu śródziemnomorskich wakacji. Przygotowałam makaron ze szprotkami bałtyckimi, pomidorami, kaparami i dużą ilością posiekanej natki pietruszki. Jeśli nie uda Ci się kupić świeżych szprotek, śmiało możesz użyć podwędzanych w oleju, z puszki. Również […]
Projekt Naturalnie Bałtyckie i kolejny pomysł na przepis z rybą bałtycką. Tym razem stornia czyli inaczej mówiąc flądra. W tym poście pokażę Wam jak przygotować makaron z flądrą i domowym zielonym pesto, ale zanim będzie przepis, sprawdźcie jak można odróżnić flądrę od turbota. Nie jest to prosta sprawa, ale jest kilka cech charakterystycznych obu tych […]