10 mar 2014
Zapraszam na pierwsze danie, które przygotowałam w hipermarkecie E.Leclerc w Radomiu, podczas Festiwalu Kuchni Włoskiej. Pyszna włoska przekąska: crostini alla napoletana, czyli zapiekany chleb z sardelami.
Przyrządzenie:
Pomidory suszone odsącz z oliwy i pokrój w paseczki. Mozarellę pokrój na plastry.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni
Masło połącz z wyciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekanymi listkami oregano.
Kromki chleba posmaruj masłem. Połóż plastry mozzarelli, paseczki pomidorów suszonych i sardele. Posyp oregano, świeżo zmielonym czarnym pieprzem i lekko posól (w zależności od sardeli).
Ułóż crostini na natłuszczonej blasze. Zapiekaj około 10 minut. Podawaj gorące.
Smacznego
Szakszuka to zawsze trafiony pomysł na śniadanie. Zapraszam na moją wypasioną wersję tej potrawy. Szakszuka z boczkiem, kurkami, serkiem kozim i dużą ilością świeżej kolendry. To idealna śniadaniowa potrawa jak masz dużą rodzinę albo znajomych w domu po imprezie. Na jednej patelni przygotujesz danie dla wszystkich. Moją szakszukę przygotowałam na patelni Bestpan. Wykonana jest z […]
Zielone naleśniki na słono to zdecydowany hit ostatnich dni. Kto nie lubi ciągnącego się sera? Uważam, że tylko osoby, z którymi jest coś nie tak 😉 Zróbcie sobie na śniadanie, obiad czy kolację. Smakują o każdej porze dnia (i nocy), zawsze bardzo. Naleśniki wyszły idealnie oczywiście ze względu na mój przepis 😉 Nie da się […]