Crostini alla napoletana (zapiekany chleb z sardelami)

10 mar 2014

Zapraszam na pierwsze danie, które przygotowałam w hipermarkecie E.Leclerc w Radomiu, podczas Festiwalu Kuchni Włoskiej. Pyszna włoska przekąska: crostini alla napoletana, czyli zapiekany chleb z sardelami.

crostini alla napoletana

Crostini alla napoletana (zapiekany chleb z sardelami)

Przyrządzenie:
Pomidory suszone odsącz z oliwy i pokrój w paseczki. Mozarellę pokrój na plastry.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni
Masło połącz z wyciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekanymi listkami oregano.
Kromki chleba posmaruj masłem. Połóż plastry mozzarelli, paseczki pomidorów suszonych i sardele. Posyp oregano, świeżo zmielonym czarnym pieprzem i lekko posól (w zależności od sardeli).
Ułóż crostini na natłuszczonej blasze. Zapiekaj około 10 minut. Podawaj gorące.

Smacznego

Czosnek w Pomidorach
crostini alla napoletana
crostini alla napoletana
crostini alla napoletana





[instagram-feed]