27 sie 2013
Ciasto dyniowe z kaszą jaglaną i jęczmienną
Trzecia moja dyniowa propozycja to ciasto. Chciałam żeby było zdrowe i niskokaloryczne, dlatego nie ma w niej prawie w ogóle mąki. Jedynie niewielka ilość kukurydzianej. W związku z tym, nie jest to super zwarte ciasto – w rękę raczej się nie weźmie. Należy nakładać z formy, w której było pieczone i jeść łyżeczką. Chyba, że dodacie mąkę pszenną – wtedy będzie bardziej zbite.
I przypominam – to kolejny przepis (trzeci) z jednej dużej dyni.
Jak dawno nie było tutaj nowego przepisu! Nie wiem nawet jak mam się sensownie wytłumaczyć. Szczerze przyznam, że ogrom pracy i obowiązki domowe sprawiły, że mam mocne zaległości w przepisach. Mam jednak nadzieję, że ten na sernik z białą czekoladą i brzoskwiniami zrekompensuje długą przerwę i mogę liczyć na to, że jeszcze będziecie do mnie […]
Formy do pieczenia tortów mogą mieć różne wielkości i być wykonane z różnych materiałów. Wysokiej jakości tortownica to gwarancja udanego wypieku, niezależnie od rodzaju przygotowywanego ciasta. Czym warto się kierować przy wyborze odpowiedniej foremki do ciasta? Na co warto zwrócić szczególną uwagę? Rodzaje foremek do ciasta Wybierając odpowiednią formę do pieczenia ciasta, warto się zastanowić, […]