8 lis 2013
Czy wiecie, że 8. listopada to dzień zdrowego śniadania?
Idealnie się składa, bo właśnie dzisiaj postanowiłam upiec najpyszniejsze bułeczki pod słońcem. Bułeczki z orzechami włoskimi i parmezanem.
Aby uczcić ten dzień godnie – przygotowałam śniadanie idealne – super zdrowe, pełnowartościowe i kolorowe.
I nieważne jest, że przygotowanie bułeczek trochę trwa – warto poczekać, aby móc cieszyć się ich niesamowitym smakiem.
Sama przyjemność zasiąść rano do takiego stołu, prawda?
Jest to moja druga propozycja do konkursu dla blogerów „Szklanka soku do śniadania”.
Tym razem do śniadania proponuję sok Tymbark 100% multiwitamina.
Życzę bardzo smacznego i zapewniam, że każdy poranek rozpoczęty przy takim śniadaniu, zapewni miłą pozostałą część dnia:)
Pozostaję w temacie klimatów i smaków wakacyjnych. Tym razem Włochy i moja wersja toskańskiej słynnej sałatki. Panzanella, bo o niej mowa, to sałatka przeważnie składająca się z pysznych słodkich dojrzałych pomidorów, czerwonej cebuli, czerstwego chleba, oliwy z oliwek i octu balsamicznego. Jak to we włoskich daniach – nie chodzi o ilość, ale o jakość składników. […]
Jedliście kiedyś francuskie brioche? To fantastyczne puszyste maślano – drożdżowe bułeczki. Standardowo składają się z mąki pszennej, mleka, masła, jajek, drożdży i cukru. Moje podkręciłam miodem i likierem mlecznym. Sukcesem brioszek jest ich ugniecenie tak, aby ciasto było elastyczne i gładkie. Przyznaję, że mi przy tej czynności pomaga mikser kuchenny, na koniec krótko ugniatam je […]