25 wrz 2014
Bazyliowy makaron z pieczonymi warzywami, pesto z suszonych pomidorów i fetą
To już II edycja akcji „Zboże smakuje i inspiruje” i konkurs „Blogerzy w Zbożu”.
Zaczynam oczywiście przepisem na makaron. Makaron własnej roboty i to nie byle jaki, bo bazyliowy. Dodałam do niego pieczone warzywa, pesto z suszonych przeze mnie pomidorów Lima, fetę i prażone orzechy włoskie i pinii. Danie wyszło obłędnie pyszne. Spróbujcie czasem samemu przygotować makaron – smak jest nieporównywalny do tego kupowanego, a satysfakcja, że to nasz własny makaron – gwarantowana.
Jak wspaniale, że możemy już jeść kolacje na tarasie! Piękna pogoda rozbudza wyobraźnię i kolejny mój przepis z Naturalnie Bałtyckie jest w stylu śródziemnomorskich wakacji. Przygotowałam makaron ze szprotkami bałtyckimi, pomidorami, kaparami i dużą ilością posiekanej natki pietruszki. Jeśli nie uda Ci się kupić świeżych szprotek, śmiało możesz użyć podwędzanych w oleju, z puszki. Również […]
Projekt Naturalnie Bałtyckie i kolejny pomysł na przepis z rybą bałtycką. Tym razem stornia czyli inaczej mówiąc flądra. W tym poście pokażę Wam jak przygotować makaron z flądrą i domowym zielonym pesto, ale zanim będzie przepis, sprawdźcie jak można odróżnić flądrę od turbota. Nie jest to prosta sprawa, ale jest kilka cech charakterystycznych obu tych […]