Na ile sposobów można przygotować makaron? Albo krewetki? A kurczaka? A może dobrym pomysłem będzie przyrządzenie tych wszystkich pyszności w jednym daniu? O tak!
Czytaj więcej
Gnocchi zapewne kojarzą Wam się z ziemniaczanymi kluseczkami – ugotowane utarte ziemniaki mieszamy z mąką i jajkami, formujemy na mniejsze części, gotujemy w osolonej wodzie i podajemy z ulubionym sosem, masłem lub serem. Takie oczywiście uwielbiam!
Moi najmilsi wybaczcie mi moją długą nieobecność na blogu. Takiej przerwy w pisaniu chyba jeszcze nie miałam. Weekend był cudowny, pełen spotkań i biesiad z przyjaciółmi. – takie uwielbiam najbardziej. Poza tym piękna jesienna pogoda sprawiła, że jak najwięcej chcę z niej czerpać i jak najdłużej cieszyć się z ciepłych dni i ogrzewających promieni słońca.
Druga moja propozycja do konkursu Szwajcarskie Inspiracje, którego organizatorem jest Victorinox to inspiracja tradycyjną potrawą szwajcarską, pochodzącą z górskiego kantonu Wallis. Szukając pomysłów do przygotowania wyjątkowego dania i czytając o kuchni szwajcarskiej natrafiłam na potrawę o nazwie cholera.
Sezon szparagowy w pełni! Chcąc wykorzystać ten pyszny czas staram się „wkręcić” szparagi w prawie każde danie, które przygotowuję w tym okresie. Dzisiaj jest makaronowa zapiekanka ze szparagami. Cudowności! – zobaczcie sami. Makaronowa zapiekanka ze szparagami Przyrządzenie: Makaron ugotuj prawie al dente w osolonej wodzie. Szynkę serrano pokrój na mniejsze kawałki. Pomidory sparz, obierz i […]
Kolejne ważne wyzwanie przede mną nastało – konkurs Malma – z miłości do makaronu. Wyzwanie idealne dla mnie, bo jak zapewne zauważyliście moja miłość do makaronu jest niekwestionowana!
Zasiadłam do napisania posta o przepysznej zapiekance, którą przygotowałam w zeszłym tygodniu. Chciałam rozpocząć pisanie, no i jest problem… nie pamiętam wszystkich składników, których użyłam do tego dania.
Kasza bulgur z krewetkami Kasza bulgur to wszakże składnik kuchni tureckiej, ale czemu nie użyć jej ze smakami innej? Jest tak pyszna, że moim zdaniem pasuje do wielu kompozycji smakowych. Tym razem proponuję kaszę bulgur zapiekaną ze składnikami kuchni hiszpańskiej – serem manchego i szynką serrano. Cudowności! To moje drugie zgłoszenie z pięciu do akcji „Zboże […]
Zapiekana cykoria zawinięta w szynkę parmeńską To będzie naprawdę szybki wpis. Jestem zabiegana – przez najbliższe kilka dni będę nieobecna na blogu. Zdradzę Wam tylko, że przede mną fajne chwile (mam nadzieję).
With Google+ plugin by Geoff Janes