W tym wpisie przedstawiam Ci mój pomysł na pyszne śniadanie – frittata z groszkiem. Przygotowałam ją na patelni, ale nie smażyłam tylko piekłam w piekarniku. Taką możliwość dają nam patelnie Bestpan. Wierzchnia warstwa patelni pokryta jest powłoką Lotan®, która zapobiega przywieraniu jedzenia do powierzchni. Możesz smażyć na niej bez żadnego tłuszczu. Ma odpinaną rączkę i […]
Czytaj więcej
Jako jedna z ambasadorek kampanii „Lubię kaszę – kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”, której organizatorem jest Federacja Branżowych Związków Producentów Rolnych, zastanawiałam się jaki kolejny przepis zaprezentuję. Tym razem chciałam użyć kaszy kukurydzianej, bo nie jest tak popularna w Polsce jak inne kasze, a nie mniej wartościowa. Początkowo sądziłam, że przygotuję kluseczki kukurydziane, […]
Co niebanalnego przygotować na śniadanie? Mam dla Was idealną propozycję. Jajka pieczone z salsą z pomidorów i papryki z hiszpańską kiełbasą chorizo. Jeśli chcesz poczuć ich wyjątkowy smak to musisz poświęcić tej potrawie maksymalnie 30 minut. Może się wydawać, że to długo, ale uwierzcie mi, że bardzo warto. Ten przepis to głównie połączenie smaków hiszpańskich […]
Makaron uwielbiam chyba w każdej postaci. Tym razem przygotowałam muszle makaronowe zapiekane z trzema serami i szpinakiem. Całość „pływa” w sosie pomidorowym z czosnkiem i ziołami. Banalne w wykonaniu, a pyszne włoskie danie. Każdy fan makaronów na pewno się w nim zakocha. Gwarantuję, że tak będzie, zapraszam do gotowania i życzę smacznego. Muszle makaronowe zapiekane […]
Kalerosse™ to nowe warzywo, które wyhodowała marka Fit&Easy. Jest połączeniem brukselki i jarmużu. Polubisz je z pewnością, jeśli przepadasz za brukselką oraz jarmużem, tak jak ja. Staniesz się jego fanem także, jeśli nie lubisz tych warzyw, bo po połączeniu ich powstał nowy i wyjątkowy smak. Wyczujemy słodkość oraz orzechową nutę. Kalerosse™ przepięknie się prezentuje. Ma śliczne fioletowo – zielone listki, aż chce się […]
Nareszcie będę mogła pochwalić się Wam moją cudowną brytfanną! Mam ją już jakiś czas, ale jeszcze jej nie używałam. Upiekłam w niej kurczaka, a w mniejszej części – tej, którą widzicie na zdjęciach – upiekłam warzywa z fetą i orzechami włoskimi. To był mój dodatek do mięsa.
Jestem uzależniona od bobu. To jest udowodnione. Mogę wydać wszystkie pieniądze, aby zjeść pierwszy bób w sezonie. Na szczęście bób jest teraz z nami na dobre przez najbliższe dni. Także za bób właśnie kocham lato!
Szparagi są pyszne. To wiadoma sprawa. Można przyrządzać z nich mnóstwo przeróżnych potraw. Można jeść je też same. W tym wpisie chcę Wam zaproponować mega proste danie. Zapiekanka ze szparagami, kurczakiem i ryżem. Bez zbędnych dodatków i podkręcania. Moje dzieci pożerają ją w mig. Szybka, prosta, łatwa i przyjemna. Do dzieła!
„Parmigiana di Melanzane i włoska opowieść” Dzisiaj jest premiera książki „Takie życie tylko w Neapolu” Katherine Wilson. To kolejna pozycja, którą pochłonęłam i żałuję, że tak szybko to się stało. Opowiada o Amerykance, która przyjeżdża na staż do Neapolu. Katherine zakochuje się w Salvatore i dzięki szybkiej przyjaźni z jego rodziną, jest zafascynowana kulturą włoską, kuchnią i […]
With Google+ plugin by Geoff Janes