Pierogi są pyszne! Uwielbiam w przeróżnych kombinacjach. Lubię też bardzo mięso z królika. Jest super zdrowe, idealne także dla dzieci. W związku z tym nie musiałam długo zastanawiać się nad tym przepisem. Pierogi z królikiem i jarmużem w sosie maślanym z szałwią wymiatają totalnie.
Czytaj więcej
Dzisiaj prezentuję Wam danie wyjątkowe. Przepyszne pierogi z łososiem, zieloną soczewicą i serkiem ricotta. Jak zastanawiałam się nad tym przepisem, nie przypuszczałam, że będzie taki dobry. Jestem niesamowicie zadowolona z efektu. Wyszły obłędnie.
Ravioli z dynią, które Wam prezentuję w tym wpisie to moja trzecia propozycja do konkursu z Poland at Expo Milano 2015. Postanowiłam przygotować to co lubię bardzo robić i jeść czyli makaron.
Nie jest to zapewne niespodzianka dla Was, że przedstawiam kolejny makaron, dzisiaj ravioli z cielęciną. To jest jedno z tych dań, przy których tak bardzo nie mogłam doczekać się konsumpcji, że ślina prawie ciekła na podłogę podczas robienia zdjęć.
Nie od dzisiaj wiadomo, że czosnkowa rodzina kocha makarony! Odkrywam przed Wami naszą kolejną tajemnicę – uwielbiamy także Kabanoski. Mam nadzieję, że znacie już te od Henryka Kani? Jeśli nie to koniecznie musicie ich spróbować.
Makarony i owoce morza to moje najukochańsze smakołyki. Otwarte ravioli, które Wam dzisiaj proponuję to naprawdę szybkie i łatwe danie. Gdy macie mniej czasu (i czasem chęci) na ugniatanie ciasta samemu, można je przygotować z gotowych płatów makaronu lasagne.
To cudowne, przepyszne, delikatne i lekkie szpinakowe ravioli powstało na potrzebę konkursu. Chciałam stworzyć danie wyjątkowe i wiem na pewno, że się udało. Koniecznie przygotujcie je w domu. Daję Wam gwarancję przyjemności.
To przepyszne ravioli z krewetkami powstało na potrzeby konkursu dla blogerów „Blogerzy w Zbożu”, organizowanym przez Krajową Federację Producentów Zbóż. Jest to moja propozycja do kategorii makarony.
To przepyszne ravioli z wędzonym łososiem było moją propozycją do konkursu na portalu gotujmy.pl, niestety nie dostałam żadnej nagrody, czego szczerze zupełnie nie rozumiem. Jest trochę pracy nad tym daniem, ale warto mu poświęcić trochę czasu, bo smaki odwdzięczają cały trud. Ravioli buraczkowe jest delikatne, farsz rozpływa się w ustach, a sos jest idealnym dopełnieniem […]
With Google+ plugin by Geoff Janes