W ramach kampanii „To jest nasz drób! Wysoka jakość, europejska gwarancja”, miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Cristinę Catese i Sebastiana Krauzowicza. Gotowaliśmy same pyszności z drobiem. Moim faworytem został przepis na ravioli z ragout z kaczki, autorstwa Cristiny. W tym wpisie Wam go prezentuję i bardzo polecam przygotować go w domu. Gwarantuję, […]
Czytaj więcej
Nie da się ukryć, że wielkimi krokami zbliża się zima i dni stają się coraz bardziej chłodne. W taką pogodę najlepiej zjeść gorącą rozgrzewającą zupę. Na pomysł na ten przepis wpadłam zastanawiając się z czym i w jakiej potrawie mogłabym wykorzystać którąś z past Wawrzyniec. A pomysłów miałam mnóstwo! Wszystkie cztery smaki są super inspirujące […]
Kurczak w sosie orzechowym to super szybki przepis w stylu azjatyckim. Jeśli lubisz dania z woka to z pewnością moja propozycja przypadnie Ci do gustu. No i najważniejsze – musisz być fanem/fanką masła orzechowego, bo ten smak zdecydowanie dominuje w tej potrawie. Dodałam 2 duże łyżki do niej i tyle samo zjadłam solo w trakcie […]
Bardzo lubię orientalne potrawy. Są super pyszne, pełne różnorodnych smaków i przeważnie przygotowuje się je błyskawicznie. Taki jest mój azjatycki kurczak, którego przedstawiam Wam poniżej. Ważne, żebyście kupili kurczaka wiadomego pochodzenia. W tym przepisie użyłam Kukurydzianego, polecam też Zagrodowego. Wiadomo skąd pochodzą, jak są hodowane i czym karmione. Najwięcej smaku w tej potrawie zawdzięczamy paście […]
Słodko kwaśne skrzydełka z kurczaka to przepis banalny w wykonaniu. Mieszasz składniki marynaty, nacierasz nią skrzydełka i pieczesz w piekarniku. Po godzinie masz gotowe soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz kawałki kurczaka. Czy jest coś prostszego? Smacznego! Słodko kwaśne skrzydełka z kurczaka Przyrządzenie: Piekarnik nastaw na 200 stopni z funkcją grzania góra – dół. […]
Chili con carne to popularne amerykańskie danie. Jak nazwa wskazuje (język hiszpański) to chili z mięsem. Przeważnie składnikami sosu są różne rodzaje papryki chili, mięso mielone (przeważnie wołowina), cebula, czosnek i pomidory. Często dodaje się także kukurydzę i fasolę. Mój przepis jest nieco zmodyfikowany, można by powiedzieć odchudzony. Zamiast mięsa wołowego użyłam chudego mięsa z […]
Jak wiecie, nawiązałam współpracę z firmą Nutricia Medyczna i zaangażowałam się w akcję promującą prawidłowe odżywianie osób chorych onkologicznie. Tutaj możecie przeczytać relację z warsztatów kulinarnych, w których byłam jedną z prowadzących. Na tym spotkaniu przygotowałam przepis z użyciem Nutridrink Protein o smaku brzoskwinia – mango. Kurczak z ananasem, orzeszkami ziemnymi i sosem z Nutridrink to danie wysokoenergetyczne i […]
Jeśli nie lubicie spędzać mnóstwa czasu gotując w kuchni lub, gdy po prostu nie macie czasu na długie pichcenie, ten przepis jest zdecydowanie dla Was. Błyskawiczny w przygotowaniu smażony kurczak o smaku Azji. W tym daniu proponuję wykorzystać mięso z udek z kurczaka. Jest o wiele bardziej soczyste i smaczniejsze niż piersi z kurczaka. Kilka […]
Po świątecznym objadaniu lekkie sałatki są jak najbardziej wskazane. Na taki przepis właśnie zapraszam Was w tym wpisie. Sałatka z pieczonym kurczakiem, grejpfrutem, awokado, miękkim serkiem kozim i prażonymi orzechami pecan to super zdrowa bomba witaminowa, której dopełnieniem jest sos z ukochanymi przeze mnie mango i kolendrą. Sos z mango przygotowałam miksując go blenderem. Zgłaszam […]
With Google+ plugin by Geoff Janes