Truskawki niestety szybko się kończą. Należy zatem korzystać z innych wspaniałości lata. Jagody to doskonały pomysł. Zapraszam na delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach drożdżowe bułeczki maślane. Połowę zrobiłam z jagodami, połowę bez, tylko z polewą z lukru.
Czytaj więcej
Kolejna mistrzowska kanapka do wykonania. Tym razem postanowiłam połączyć smak szynki wędzonej z moimi ukochanymi krewetkami. Do tego sos aioli – zrobiony rzecz jasna przeze mnie, pieczone pomidorki cherry, awokado, sałata i świeżutki, pleśniowy ser kozi i chlebek z ziarnami. Taka kanapka z szynką wędzoną i krewetkami to naprawdę prawdziwe mistrzostwo! Kanapka z szynką wędzoną […]
Mistrzowska kanapka, taki temat. Według mnie to pyszne pieczywo (najlepiej upieczone przeze mnie;), dobre mięsko i fajnie skomponowane dodatki. Lubię, gdy „miesza” się różne smaki ze sobą, gdy po każdym kęsie jesteśmy zaskoczeni (pozytywnie rzecz jasna) i zarazem jak najbardziej chętni na kolejny.
Kukurydziany chlebek z suszonymi pomidorami i papryką to bardzo łatwy i bardzo pyszny przepis. Moje dzieci także były zachwycone, muszę się Wam przyznać, że cały „poszedł” w 2 godziny. Jest to moja kolejna propozycja do konkursu „Blogerzy w Zbożu”, który powstał w ramach akcji „Zboże smakuje i inspiruje”. Kukurydziany chlebek Przyrządzenie: Piekarnik nastaw na 220 […]
Z dumą, nie ukrywam, przedstawiam Wam kolejny mój przepis, który zgłaszam do konkursu „Blogerzy w Zbożu”, prowadzonego w ramach akcji „Zboże smakuje i inspiruje”. Tym, razem, jak się zapewne domyślacie, jest to przepis w kategorii pieczywo. Przedstawiam Wam – oto burger warzywny marchwiowo – dyniowy z masłem orzechowym, wspaniałymi przyprawami i świeżą kolendrą. Idealnie smakuje podany […]
Ten pyszny chleb z parmezanem to moja trzecia propozycja do akcji „Zboże smakuje i inspiruje”. Jest cudowny w smaku. Nieskromnie przyznam, że zakochałam się w nim. Do tego przygotowuje się go naprawdę prosto. Polecam zdecydowanie. Życzę zatem smacznego bardzo. Chleb z parmezanem Przyrządzenie: Drożdże rozkrusz w miseczce. Dodaj cukier i połowę ciepłej wody. Zamieszaj rozgniatając widelcem, aby […]
Czy wiecie, że 8. listopada to dzień zdrowego śniadania? Idealnie się składa, bo właśnie dzisiaj postanowiłam upiec najpyszniejsze bułeczki pod słońcem. Bułeczki z orzechami włoskimi i parmezanem. Aby uczcić ten dzień godnie – przygotowałam śniadanie idealne – super zdrowe, pełnowartościowe i kolorowe. I nieważne jest, że przygotowanie bułeczek trochę trwa – warto poczekać, aby móc […]
Grzanki na śniadanie Poniższy przepis to moja propozycja do konkursu „Szklanka soku do śniadania” na portalu durszlak.pl. Akcja polega na tym, że w menu śniadaniowym należy wykorzystać szklankę soku 100% Tymbark. Zaczynam od soku jabłkowo – marchwiowego. Postanowiłam zatem wykorzystać produkty pasujące do składników soku – marchwii i jabłka. Wybrałam zdrowe i pyszne dodatki. Ze względu na […]
Smaki dzieciństwa to przeważnie smaki tzw. comfort food – jedzenia na pocieszenie. Kiedy zastanawiałam się jaką potrawę comfort food przygotować do konkursu organizowanego przez PizzaPortal.pl. na durszlak.pl, mnóstwo pysznych dań przyszło mi do głowy, na języku poczułam smaki dzieciństwa, a w głowie przywołałam ich obrazy.
With Google+ plugin by Geoff Janes