12 wrz 2013
Wołowina w sosie ze smardzów
Jesień oprócz deszczy, zimna i co raz krótszych dni, ma dla nas jeszcze na szczęście jakieś pocieszenia. Są to na pewno grzyby! Uwielbiam wszystkie. Mam nadzieję, że wkrótce wysypią się w naszych lasach i będziemy mogli cieszyć nasze podniebienia ich cudownym smakiem. Mam już dużo słoiczków z zebranymi przez moją mamę kurkami. Wyczekuję maślaków, podgrzybków i może jeszcze innych okazałości. Nie mam ich jeszcze na ten moment, dlatego dzisiaj sos ze smardzów z puszki, sterylizowanych. Nabyłam je u Kurta Schellera – w Akademii można zaopatrzyć się w ogormnej ilości przeróżne pyszności.
Wołowina w sosie
Czy Twoja rodzina tak jak moja uwielbia gołąbki? Wszyscy zawsze zajadamy się ze smakiem jak są na obiad. Pyszne tradycyjne przygotowuje mój tata i moja babcia. Kilka razy przyrządzałam w różnych kombinacjach, z różnymi składnikami. Tym razem pomyślałam, że zrobię gołąbki ze szpinakiem, kaszą orkiszową, mięsem wołowym i kurkami. Podałam je zawinięte w liście kapusty […]
Nie znam osoby, która nie lubi roztopionego ciągnącego się żółtego sera. Przyznaję, że jest to zdecydowanie mój ulubiony dodatek w daniach typu comfort food. Burgery, zapiekanki, tosty – wszystko z dużą ilością sera! Cheeseburger domowy to także jeden z takich miłych smaczków. W poszukiwaniu sera żółtego do cheeseburgera trafiłam na nowość. Ser Hochland BURGER & TOAST […]