24 lut 2014
To szpinakowe lasagne to wprost mistrzostwo świata! Może nie powinnam pisać tak o swoim daniu, ale naprawdę jest przepyszne. Jakiś czas temu będąc na zakupach, włożyłam do koszyka krewetki koktajlowe. Nie miałam jeszcze dla nich przeznaczenia, pomyślałam, że coś się wymyśli.
Naszła mnie ochota na lasagne – miałam w domu pyszne szpinakowe. Do tego najlepszej jakości pomidory suszone, świeże liście szpinaku, czosnek i pomidory (rzecz jasna)… co by tu jeszcze – tak – krewetki koktajlowe! Rozpływający się serek Camembert i świeżo starty Parmezan. Czyż to wszystko nie brzmi cudownie?
Jak wspaniale, że możemy już jeść kolacje na tarasie! Piękna pogoda rozbudza wyobraźnię i kolejny mój przepis z Naturalnie Bałtyckie jest w stylu śródziemnomorskich wakacji. Przygotowałam makaron ze szprotkami bałtyckimi, pomidorami, kaparami i dużą ilością posiekanej natki pietruszki. Jeśli nie uda Ci się kupić świeżych szprotek, śmiało możesz użyć podwędzanych w oleju, z puszki. Również […]
Projekt Naturalnie Bałtyckie i kolejny pomysł na przepis z rybą bałtycką. Tym razem stornia czyli inaczej mówiąc flądra. W tym poście pokażę Wam jak przygotować makaron z flądrą i domowym zielonym pesto, ale zanim będzie przepis, sprawdźcie jak można odróżnić flądrę od turbota. Nie jest to prosta sprawa, ale jest kilka cech charakterystycznych obu tych […]