21 mar 2013
Dzisiaj pierwszy dzień wiosny! Hurra! Szkoda tylko, że za oknem w ogóle tego nie widać. Śniegu mnóstwo, zimno i w najbliższych dniach nie zapowiada się aby było lepiej. Dlatego postanowiłam przygotować sałatkę kolorową, która choć trochę da mi namiastkę wiosny i słońca. Taka trochę egzotyczna, bo z melonem i różnymi przyprawami. Jak zwykle sałatka jest z sałatą lodową i rucolą, oczywiście można je zamienić na inne, jakie sobie tylko chcecie.
W ramach kampanii „To jest nasz drób! Wysoka jakość, europejska gwarancja”, miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Cristinę Catese i Sebastiana Krauzowicza. Gotowaliśmy same pyszności z drobiem. Moim faworytem został przepis na ravioli z ragout z kaczki, autorstwa Cristiny. W tym wpisie Wam go prezentuję i bardzo polecam przygotować go w domu. Gwarantuję, […]
Nie da się ukryć, że wielkimi krokami zbliża się zima i dni stają się coraz bardziej chłodne. W taką pogodę najlepiej zjeść gorącą rozgrzewającą zupę. Na pomysł na ten przepis wpadłam zastanawiając się z czym i w jakiej potrawie mogłabym wykorzystać którąś z past Wawrzyniec. A pomysłów miałam mnóstwo! Wszystkie cztery smaki są super inspirujące […]