Fast food domowy Ta uczta to moje pierwsze dla Was opisane danie w moim nowym domu. Zaczynam od domowego fast food’u. Proponuję filety z dorsza i filety z indyka w panierce piwnej. Nauczył mnie ją przygotowywać Kurt Scheller – jest naprawdę wyjątkowa.
Czytaj więcej
Filety z dorsza z sałatką z czerwonej kapusty z cheddarem i orzechami podany W taką pogodę jak dzisiaj chciałoby się zaśpiewać za Kazikiem: „tylko zimno i pada zimno i pada na to miejsce w środku Europy”. Nie chce mi się nic zupełnie. Dobrze, że dzieci zapewniają mi nieustanną rozrywkę, bo popadłabym chyba w totalne nic […]
Deser, który Wam teraz przedstawiam to ulubiony deser mojego męża. Często w Warszawie odwiedzamy jedną z naszych ulubionych restauracji „Il Caminetto”, gdzie Marcin zawsze zamawia fondant czekoladowy.
Polędwica Wellington jak uczył Kurt Scheller To było dla mnie wyzwanie, nie ukrywam. Polędwicę Wellington uczył mnie przyrządzać Kurt Scheller. Jego była znakomita oczywiście. Tak jak postanowiłam wcześniej, zamierzam przygotować wszystkie dania, których nauczył mnie mistrz.
Powolutku bardzo przedstawiam Wam przepisy, których nauczył mnie mistrz Kurt Scheller. Entrecote Cafe de Paris to przepyszna polędwica wołowa podana z niesamowitym maślanym sosem z mnóstwem przeróżnych przypraw.
Mam w głowie tyle przepisów, że nie wyobrażam sobie czy kiedykolwiek zdołałabym się nimi wszystkimi z Wami podzielić. Codziennie uczę się czegoś nowego, a w związku z doświadczeniem, które zdobywam coraz więcej pomysłów w mojej głowie powstaje.
Owoce zapiekane z koglem moglem Nareszcie pogoda jaką lubię! Uwielbiam jak jest ciepło, wręcz upalnie. Najprzyjemniej, co prawda, byłoby spędzać takie dni gdzieś nad morzem/oceanem, ale nie można mieć wszystkiego. Można natomiast mieć możliwość spożywania posiłków w otoczeniu pięknych okoliczności przyrody…
Król Skandynawii – przepis, który zajął II miejsce w finale Electrolux SuperChef Ten post będzie zdecydowanie dłuższy od pozostałych. Mam Wam baardzo dużo do opowiedzenia… Zacznę od wspaniałej nowiny – zdobyłam II miejsce w finale konkursu Electrolux SuperChef!!! Finał odbył się w sobotę 22/06/2013 w warszawskiej Królikarni, podczas Good Food Fest.
Tiramisu z truskawkami Tiramisu, chyba każdy wie, jest boskie! Przepis od Kurta Schellera jest przeboski! Do podstawowej wersji dodałam świeżuteńkie słodziutkie truskawki. Dzisiaj moja rodzina się rozpłynęła, ja też pochłonęłam porcję gigantyczną.
With Google+ plugin by Geoff Janes