Pieczone bakłażany przeważnie przygotowuję wiosną i latem, na grillu. Mamy już niestety pogodę zupełnie nie na gotowanie na dworze. W takiej sytuacji fantastyczna i pomocna jest patelnia grillowa Bestpan. Poniżej przeczytajcie o jej walorach, potem zobaczcie przepis, a na samym dole łapcie ode mnie kod rabatowy, abyście mogli sami sprawdzić jak doskonałe są sprzęty AMT. […]
Czytaj więcej
Naszła mnie ochota na faszerowaną cukinię. W związku z tym, że dostałam od mojej sąsiadki kilka naprawdę okazałych sztuk, pokroiłam ją w poprzek. Jeśli jednak Wasze cukinie są mniejsze, pokrójcie je wzdłuż na pół i faszerujcie długie „łódeczki”. Cukinia z kurkami, szpinakiem z czosnkiem, suszonymi pomidorami, serkiem kozim i pesto z bazylii to idealna potrawa […]
Przepis na potrawę z łososiem z grilla, w której wykorzystam miód? Przepis na danie, z którym idealnie będzie się komponowało schłodzone białe wino? Takie jest wyzwanie Jacob’s Creek i ja je oczywiście podejmuję. Tacos z łososiem z grilla, z letnią orzeźwiającą sałatką, salsą z mango i moją ukochaną kolendrą. Super to wszystko wyszło. A lampka wytrawnego Jacob’s […]
Wszystkie ryby bardzo lubię, co zapewne mogliście już zauważyć. W tym poście zapraszam na grillowane dzwonka łososia. Wiem, że to żadna sztuka, ani nowość. Ważnym elementem w tym daniu jest dip z bobu, sera pleśniowego i mięty. Super smakuje z rybą. Idealnym dopełnieniem całości jest czerwona porzeczka. Jeszcze kilka młodych ziemniaczków i danie tworzy doskonałą kompozycję smakową. […]
Pieczone faszerowane pomidory Kończąc tydzień grillowania przedstawiam Wam jeszcze faszerowane pomidory pieczone na grillu. To był zupełny eksperyment. Wyszedł pysznie. Pieczone faszerowane pomidory Przyrządzenie: Odetnij „góry” pomidorów. Wydrąż miąższ razem z pestkami i odrzuć. Połóż pomidory do góry nogami aby wylał się powstały sok. Serek ricotta zmieszaj z jajkiem, posiekanym szczypiorkiem, natką pietruszki, suszonym oregano, […]
Jako dodatek do mięs z grilla lub jako samodzielne danie grillowe, proponuję również ziemniaki pieczone z dwoma dipami – łososiowy oraz ogórkowy.
Szparagi zawijane boczkiem posypane serkiem pleśniowym Sezon szparagowy w pełni dlatego trzeba skorzystać z dobroci natury i jeść ich teraz jak najwięcej! Sezon ten niestety nie trwa zbyt długo dlatego spieszcie się. Bardzo łatwe w wykonaniu i doskonałe w smaku szparagi zielone z grilla. Szparagi zawijane boczkiem posypane serkiem pleśniowym Przyrządzenie: Szparagi umyj, złam i […]
Polędwica wołowa z sosem winnym z figą to był absolutny hit grillowych szaleństw. Sos, który do niej przygotowałam idealnie się komponował. Cóż tu więcej pisać, MUSICIE tego spróbować! Polędwica wołowa z sosem winnym z figą Przyrządzenie: Umytą polędwiczkę pokrój w plastry. Marynuj w listkach szałwii, świeżo zmielonym pieprzu, occie balsamicznym oraz oliwie z oliwek – najlepiej […]
Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych o smaku truflowym z pieczarkami i cebulą Kolejna grillowa propozycja to szaszłyki z polędwiczek wieprzowych. Chciałam aby smak był wyjątkowy i marynowałam je w oliwie z oliwek z białymi truflami, soli truflowej i świeżo startym pieprzu. Truflowe polędwiczki smakują doskonale.
With Google+ plugin by Geoff Janes