4 lis 2013
Polędwica wołowa z kaparami i anchois
Dzisiaj proponuję mięso. Żebyście nie myśleli, że ja tylko makarony przyrządzam.
Przyrządziłam ją z sosem z wytrawnym białym winem, które wbrew powszechnym przekonaniom – doskonale komponuje się z mięsem czerwonym. Oprócz wina w sosie znalazły się kapary, anchois, marchew, cebula i seler naciowy.
To moja propozycja na danie główne w konkursie BlogerChef. Może zechcecie zagłosować? Link pod przepisem.
Jak dawno nie było tutaj nowego przepisu! Nie wiem nawet jak mam się sensownie wytłumaczyć. Szczerze przyznam, że ogrom pracy i obowiązki domowe sprawiły, że mam mocne zaległości w przepisach. Mam jednak nadzieję, że ten na sernik z białą czekoladą i brzoskwiniami zrekompensuje długą przerwę i mogę liczyć na to, że jeszcze będziecie do mnie […]
Formy do pieczenia tortów mogą mieć różne wielkości i być wykonane z różnych materiałów. Wysokiej jakości tortownica to gwarancja udanego wypieku, niezależnie od rodzaju przygotowywanego ciasta. Czym warto się kierować przy wyborze odpowiedniej foremki do ciasta? Na co warto zwrócić szczególną uwagę? Rodzaje foremek do ciasta Wybierając odpowiednią formę do pieczenia ciasta, warto się zastanowić, […]