30 wrz 2014
Uwielbiam papryki pieczone faszerowane. Sezon paprykowy w pełni, dlatego najwyższy czas, aby zaprezentować Wam mój kolejny pomysł jakim nadzieniem można je wypełnić. Jak wiecie, biorę udział w konkursie „Blogerzy w Zbożu”. Tym razem zboże zainspirowało mnie do wykorzystania kaszy jaglanej. Wymieszałam ją z przepysznymi składnikami: cieciorką, orzechami laskowymi, startą marchwią, kiełbaską chorizo, serkiem kozim i suszonymi pomidorami. Nafaszerowałam tą super zdrową bombą papryki i upiekłam. Podałam je z dipem ogórkowo – jogurtowym i było pysznie! Przekonajcie się sami.
Przepis na kotlety rybne ze śledzia wpadł mi do głowy jak zastanawiałam się nad tym jak „przemycić” dzieciom śledzie. Prawda jest taka, że to specyficzna ryba i raczej trudno dzieci do niej przekonać. Przeważnie zaczynamy jadać tę rybę jak jesteśmy starsi. Pomyślałam zatem, że przygotuję je w formie kotletów w chrupiącej panierce. I był to […]
Mikołajki już jutro. W prezencie dla swoich bliskich i siebie przygotujcie z tej okazji wyjątkową kolację. Proponuję ravioli z łososiem bałtyckim i serkiem mascarpone z ziołami, polane palonym masłem z prażonymi orzechami włoskimi. Zapewne będzie to idealna okazja do spędzenia wspólnego czasu. To również zdrowe i pyszne danie dla dzieci – z przyjemnością patrzę jak […]