15 lut 2013
Mam teraz taką fajną chwilę – dziewczynki śpią (obie w tej samej chwili!), Staś siedzi przy mnie, w tle leci bajka… nawet dziadziuś sobie spokojnie drzemie… mogę zatem coś napisać!
Dzisiaj przedstawię Wam danie, które ja i moja rodzina po prostu uwielbiamy. Dlatego też tym razem składniki podaję na dużo więcej porcji – przeważnie przygotowuję 12 papryk faszerowanych – po 3 lub 2 na osobę, jedna to zdecydowanie za mało. Nie pamiętam nawet kiedy „wymyśliłam” ten przepis, skąd nadeszła inspiracja, jednak zdecydowanie na dobre zagościła w mojej kuchni.
Papryka faszerowana mięsem z indyka
Składniki
Kasza, feta i zioła
Mięso, pomidory, czosnek
farsz
Papryki faszerowane
Do papryk proponuję podać jogurt zmieszany z czosnkiem, posiekanymi listkami mięty, startym na grubej tarce i odsączonym świeżym ogórkiem, solą i pieprzem.
Papryka faszerowana podana z jogurtem czosnkowym
W ramach kampanii „To jest nasz drób! Wysoka jakość, europejska gwarancja”, miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Cristinę Catese i Sebastiana Krauzowicza. Gotowaliśmy same pyszności z drobiem. Moim faworytem został przepis na ravioli z ragout z kaczki, autorstwa Cristiny. W tym wpisie Wam go prezentuję i bardzo polecam przygotować go w domu. Gwarantuję, […]
Nie da się ukryć, że wielkimi krokami zbliża się zima i dni stają się coraz bardziej chłodne. W taką pogodę najlepiej zjeść gorącą rozgrzewającą zupę. Na pomysł na ten przepis wpadłam zastanawiając się z czym i w jakiej potrawie mogłabym wykorzystać którąś z past Wawrzyniec. A pomysłów miałam mnóstwo! Wszystkie cztery smaki są super inspirujące […]