5 wrz 2013
Makaron w sosie ze świeżych pomidorów z warzywami, ricottą i orzeszkami pinii
Dla mojej babci Oli, na jej życzenie, dzisiaj przygotowałam makaron ze szpinakiem. Starałam się (jak zwykle zresztą) aby był pyszny i na pewno zasmakował babci. Myślę, że sie udało. Zjadła ze smakiem. Dziewczynki moje tak ją „obskoczyły” gdy spożywała posiłek, że była nawet dokładka, spożywana już jednak z dala od „sępów”. Nie pisałam Wam o tym wcześniej – moje córeczki potrafią zjeść wszystko w każdych ilościach, a najlepiej im smakuje gdy są karmione kogoś porcją, z doskoku. Nie wiem jak to jest możliwe, dziewczynki jedzą naprawdę dużo, a są takie malutkie.
No dobra, zapraszam na spaghetti, warto spróbować.
Jak wspaniale, że możemy już jeść kolacje na tarasie! Piękna pogoda rozbudza wyobraźnię i kolejny mój przepis z Naturalnie Bałtyckie jest w stylu śródziemnomorskich wakacji. Przygotowałam makaron ze szprotkami bałtyckimi, pomidorami, kaparami i dużą ilością posiekanej natki pietruszki. Jeśli nie uda Ci się kupić świeżych szprotek, śmiało możesz użyć podwędzanych w oleju, z puszki. Również […]
Projekt Naturalnie Bałtyckie i kolejny pomysł na przepis z rybą bałtycką. Tym razem stornia czyli inaczej mówiąc flądra. W tym poście pokażę Wam jak przygotować makaron z flądrą i domowym zielonym pesto, ale zanim będzie przepis, sprawdźcie jak można odróżnić flądrę od turbota. Nie jest to prosta sprawa, ale jest kilka cech charakterystycznych obu tych […]