7 maj 2013
Grillowane białe kiełbaski z serem żółtym, włoską szynką, papryką i cebulą
Do boczniaków, o których we wcześniejszym poście dowiedzie się więcej – http://czosnekwpomidorach.blogspot.com/2013/05/grillowane-boczniaki-ze-szpinakiem.html, – proponuję białe kiełbaski. Aby je nieco urozmaicić owinęłam je serem i szynką włoską. Takie proste a takie pyszne!
Pieczone bakłażany przeważnie przygotowuję wiosną i latem, na grillu. Mamy już niestety pogodę zupełnie nie na gotowanie na dworze. W takiej sytuacji fantastyczna i pomocna jest patelnia grillowa Bestpan. Poniżej przeczytajcie o jej walorach, potem zobaczcie przepis, a na samym dole łapcie ode mnie kod rabatowy, abyście mogli sami sprawdzić jak doskonałe są sprzęty AMT. […]
Naszła mnie ochota na faszerowaną cukinię. W związku z tym, że dostałam od mojej sąsiadki kilka naprawdę okazałych sztuk, pokroiłam ją w poprzek. Jeśli jednak Wasze cukinie są mniejsze, pokrójcie je wzdłuż na pół i faszerujcie długie „łódeczki”. Cukinia z kurkami, szpinakiem z czosnkiem, suszonymi pomidorami, serkiem kozim i pesto z bazylii to idealna potrawa […]